17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası partilerin alacakları oy oranlarındaki değişim merak konusu oldu. Konuyla ilgili araştırmalarını yoğunlaştıran anket şirketleri, vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor.

AK PARTİ YÜZDE 50'LİYİ ZORLUYOR

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programına konuk olan anket şirketi yöneticileri yaptıkları son araştırma rakamları kamuoyu ile paylaştı. Son seçimlerde resmi sonuçlara yakın bir oran tutturan GENAR'ın araştırmasına göre; 2015 seçimlerinde vatandaşların yüzde 48.9'u 2015'te Ak Parti'nin iktidar olmasını istiyor. Programda diğer partilerin oy oranlarına ilişkin rakamları da paylaşan şirketin Genel Müdürü İhsan Aktaş, CHP'yi destekleyenlerin oranını yüzde 25, koalisyon olsun diyenlerin oranını da yüzde 22.4 olarak açıkladı.

METROPOL ANKETİNDE SÜRPRİZ

Metropol Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar da yaptıkları son araştırmanın sonucunu canlı yayında açıkladı. 1500 kişiyle yapılan araştırmada kararsızlar, dağıtılmadan partilerin oy oranı Ak Parti yüzde 36.3, CHP yüzde 23.6, MHP yüzde 12.6, BDP 8.1 olarak tespit edildi. Bu oranlar kararsızlar dağıtıldığında Ak Parti'nin oyu yüzde 43'e, CHP'nin oyu yüzde 28'e MHP'nin oyu 15'e tekabül ediyor. BDP ise yüzde 9'lara yükselerek barajı zorladı. 

(Haberler)