HDP Sözcüsü Osman Baydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün, Selahattin Demirtaş'ın bulaştırdığı cesaretin sonucu olduğunu söyledi.

Osman Baydemir, Adıyaman'da partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına değinen Baydemir, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başladığı yürüyüşün Selahattin Demirtaş'ın bulaştırdığı cesaretin sonucu olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Rakka inşallah sonun başlangıçlardan bir tanesi olacaktır. Hani diyorlardı ya 'Kobani düştü, düşecek.' Kobani düşmedi ama onların maskesi düştü. 'Rakka düştü, düşecek' ve DEAŞ barbarlığı kaybedecek. Ortadoğu coğrafyasında eşitlik, özgürlük ve kardeşliğin kapısı bir kez daha aralanma imkanına sahip olacak, bir kez daha aralanmış olacak.

Eş Genel Başkanım, dostum, kardeşim, başkanım Selahattin Demirtaş, cezaevine girdiği ilk günden bugüne değil, aslında insan hakları mücadelesine başladığı günden bugüne değil, legal demokratik siyasette onurlu barış bayrağını özgürlük bayrağını sırtladığı günden bugüne değil, her topluma şu mesajı verdi; cesaret bulaşıcıdır.

Bugün Türkiye'de eğer Ankara'dan İstanbul'a yürünüyorsa, bu Selahattin Demirtaş'ın bulaştırdığı cesaretin sonucudur. Aşk olsun sana genel başkanım aşk olsun. Aşk olsun ki sana, orada bile önünü açıyorsun, yol açıyorsun."