CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısıyla yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Operasyon kapsamında oğulları gözaltına alınan bakanların görevlerini bırakması gerektiğini söyleyen Koç'un açıklamasından satır başları:

- Soruşturmanın sağlıklı yürümesi için İçişleri Bakanı'nın görevden alınması gerekiyor.

- Şube müdürü polislerin görevden alınması suçun ikrarıdır.

- Olayın üzeri örtülmek istemektedir. Türk milletinin gözünün önünde yapıyorlar.

- Sayın Başbakan senin hala bir sözün olmayacak mı? Altın kaynıyor, gıkın çıkmıyor. Günde iki saat konuşuyordun. Gel bu millete hesap ver. Bu bakanlar niye istifa etmedi, açıklamasını yap...

- Demokrasinin kurallarının ırzına geçiliyor. Bütün kuralları hiçe sayılıyor.

- Sayın Mehmet Şimşek 'Ben olsaydım istifa ederdim' diye iyi niyetli bir açıklama yaptı, herhalde fırça yemiştir sonra.

- Bu kirli ilişkiler nereye kadar uzanırsa uzansın bu hesaplaşmayı Türkiye yapmak zorundadır. Bu kirle Türkiye yoluna devam edemez.

- Bu soruşturmanın savcıları ile oynamayın. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na da seslenmek istiyoruz, savcılarla ilgili tasarrufunuz sizi de taraf yapar.

- CHP olarak, hırsızlık ve yolsuzluklarla ilgili görevini yerine getirmeye çalışan emniyet görevlilerinin ve yargı mensuplarının yanındayız.

- Kim bu çocuklar? Babalarının bakanlık yetkilerini mi kullanıyorlar?

- Başbakan'ın suskunluğu manidardır. Yüzündeki gerginlik, ayak üstü yaptığı açıklamalar sıranın nereye geleceği konusunda ipuçları veriyor.

- 1.5 milyon dolar rüşvet alırken görüntülendiği söylenen 'twit'çi bakandan hadi haberiniz yoktu, şimdi gereğini yapsana Sayın Başbakan...

- Ey vicdansızlar, siz hırsızlıkla zenginleşirken insanlarımızın neden sadakaya muhtaç hale getirildiğini anladınız mı?

- İktidar kadrolarının ülkeyi soyduğunun belgelendiği bir Türkiye'deyiz.