HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Danıştay’ın ALES kılavuzundaki kılık kıyafet düzenlemesini durdurmasına ilişkin, "Danıştay’ın kararı rezalet. 2011’de Türkiye hukuku adına rezalet. Elbette Danıştay kararı uygulanacak ama bu kararı reddediyoruz. Bu karar AK Parti hükümetinin ekmeğine yağ sürüyor. Aynen 27 Nisan müdahalesi gibi, aynen 367 gibi" dedi.

Bekaroğlu, partisinin Trabzon İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2011 bütçesini eleştirerek, "Bu bütçe, zayıf olanlardan, orta sınıftan alıyor, büyüklere veriyor. Bu bütçe, tarım kesiminden yıllık ortalama 709 lira alıyor, 273 lira veriyor. Kayıt dışı çalışanlar ya da işsiz olanlardan 800 liraya yakın para alıyor, bin 100 lira veriyor. İşçi ve memurdan 3 bin 144 lira alıyor, 2 bin 721 lira geri veriyor. Ama şuna dikkat edin, büyük sermayeden, rantiyeciden 60 bin lira alıyor, 80 bin lira geri veriyor" dedi.

Hükümetin bir şeyler yaptığını ifade eden Bekaroğlu, "Tabii yaptı, yapmayacak mıydı? Okul yaptı, duble yol yaptı, elbette yapacaktı. İyi şeyler yaptı. Bu önemlidir elbette ama bundan daha önemli olan, kötü şeyler yapmamasıdır. Çok kötü şeyler de yaptı bu hükümet. ’Ben yaptım’ ne demek? Sen kimin parasıyla 600 milyon lira TT Arena’ya harcadın? Kime sordun? Referandum mu yaptın bizim paramızı oraya harcarken? Bu nasıl bir ’ben’lik? Bunlar gerçekten Türkiye’nin 8 senelik AK Parti yönetiminden sonra nereye geldiğini göstermesi açısından ilginç tespitlerdir" diye konuştu.

Seçim sürecine girildiğini anımsatan Bekaroğlu, şöyle devam etti: "Bu ’ben’ mantığı bu seçime damgasını vuruyor. Seçime falan gitmiyoruz. Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun atayacakları adamları onaylayacağınız bir şeye gidiyoruz. Bu partilerin teşkilatları ne işe yarıyor? Madem bütün adayları Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli seçecekse... HAS Parti’nin en temel farklarından birisi gerçekten halkın sesi olmasıdır. Partimizin bütün adaylarını il, ilçe üyelerimiz seçecek."

Bekaroğlu, şöyle devam etti : "Biz Türkiye siyasetini yeniden inşa etmek istiyoruz. Artık siyasette milletin ekmeği nasıl büyütülür, nasıl kaliteli bir eğitim yapılır, kaliteli sağlık nasıl olur, bunların tartışılacağı bir Türkiye istiyoruz. Kimliklerin üzerinden yapılan seçimleri, siyaseti reddediyoruz. İnsanları taraftara dönüştüren bu siyaset yapma biçimini, bu oyunu bozacağız. Bu, ’cambaza bak cambaza’ oyunudur. Bunu bozacağız. Gerçekten insanların daha kaliteli hayat yaşamaları için, geleceğe umutla bakabilmeleri için siyasetçiler tartışacaklar, vatandaş en iyisi kimse onu seçecek."

Tunus’ta yaşanan olayların küçümsenmemesi gerektiğine dikkati çeken Bekaroğlu, "Asla Türkiye’de böyle bir şey olmasını arzulamam ama marul satan, tezgahı dağıtıldığı için kendini yakan Tunuslu genç gibiler, Türkiye’de de her an çıkabilir" dedi.

-"DANIŞTAY’IN KARARI REZALET"-

Bekaroğlu, bir gazetecinin "Danıştay’ın, başörtülü öğrencilerin ALES’e girmesine izin veren düzenlemenin yürütmesini durdurması" konusundaki sorusu üzerine şunları kaydetti: "Danıştay’ın kararı rezalet. 2011’de Türkiye hukuku adına rezalet.

Elbette Danıştay kararı uygulanacak ama bu kararı reddediyoruz. Bu karar hukuki değildir. Bize göre bu karar AK Parti hükümetinin ekmeğine yağ sürüyor. Aynen 27 Nisan müdahalesi gibi, aynen 367 gibi. Danıştay, ne oluyor sana ki anında yapıyorsun. Öbür davaları hukuk bitiremiyor yıllarca, bunu anında kapıyorsun, o gün karar veriyorsun. Nedir milletle bu kadar kavga etmek, bu kadar düşmanlık milletin kıyafetiyle, başörtüsüyle, yeter artık. Ama AK Parti’nin işine yarıyor."

VATAN