Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğu Guta’daki kimyasal saldırı iddialarına değinen Bozdağ, kimyasal saldırının net bir şekilde görüldüğünü savundu.

Bozdağ, “Suriye'de öldüren maddeye değil, ölen insana göre tepki verilmeli. Türkiye, son saldırıya ilişkin tutumunu en açık şekilde ortaya koyan ülkelerdendir. Doğu Guta'da yaşananlarla ilgili Türkiye uzun zamandır Rusya üzerinden bir çalışma yürütüyor. Kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde görünüyor. Uluslararası toplum birlikte hareket etmeli, aksi halde başka sorunlar çıkar. Uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinde son derece önem, fayda vardır” dedi.

Bozdağ, Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarına ilişkin uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinde son derece önem, fayda olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Suriye, artık hesap yapılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Hepimizin insanlığımıza, hepimizin vicdanına sahip çıkma vaktidir. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yoktur.'' şeklinde konuştu.

Konunun net şekilde soruşturulmasında ve aydınlatılmasında fayda olduğunu söyleyen Bozdağ, "Tarafların iddialarına bırakılmayacak kadar önemli bir konudur bu" dedi.

Bekir Bozdağ, Suriye'deki kimyasal saldırı ile ilgili, "Bize ulaşan bilgiler hem istihbarat örgütümüz üzerinden hem de elde edilen haberler, görüntüler ve fotoğraflar üzerinden baktığımızda burada kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde gözüküyor ancak bunun uzmanlar tarafından da elbette incelenmesi ve soruşturulması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk