ODTÜ'deki yol projesiyle ilgili konuşan Bekir Bozdağ; “Esas yeşili katleden ODTÜ yönetimleridir. ODTÜ’nün içerisinde şu anda devam eden çalışma da yasal bir çalışmadır.Türkiye’nin yolları da yapılacaktır. Bu yollardan rahatsız olanlar varsa yoldan geçmeyecekler” dedi.

SoLportal'ın haberine göre, Meclis Genel Kurulu’nda CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli’nin “ODTÜ’de yaşanan olaylara” ilişkin yaptığı gündem dışı konuşmaya yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Ağaçların arkasına bazıları saklanarak, ağaçların gölgesinde bir senaryo ortaya konuldu. Biz bu senaryonun sahiplerini çok ama çok yakından tanıyoruz” dedi.

'HER HİZMETİN ÇEVREYE DOKUNAN BİR TARAFI VARDIR'

Yasal süreci beklemeden, izinsiz ve habersiz üniversite yerleşkesine giren belediye ekiplerinin yaptığı çalışmanın yasal olduğunu iddia eden Bozdağ, “Şimdi Kanal İstanbul yapılacak, 'biz yaptırmayız'. Boğaz Köprüsü yapılacak 'biz yaptırmayız'. 3. Havaalanı yapılacak 'biz yaptırmayız'. O zaman biz Türkiye’ye çivi çakamayız. Her yaptığınız hizmetin çevreye dokunan bir yanı vardır. Her yaptığınız hizmetin ağaçla yeşille ilgili bir başka boyutu vardır” diye konuştu.

'RAHATSIZ OLANLAR VARSA YOLDAN GEÇMEYECEKLER'

ODTÜ’de yaşanan eylemlere meclis kürsüsünden cevap veren Bozdağ; “Birileri protesto ediyor diye biz milletimizin hayrına olan adımları atmaktan vazgeçmeyeceğiz” diyerek “Türkiye’nin yolları da yapılacaktır. Bu yollardan rahatsız olanlar varsa yoldan geçmeyecekler” şeklinde konuştu.

Yolun medeniyet olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “ODTÜ’de devam eden yol çalışması ve başka yerlerde devam eden çalışmaların tamamı milletimizin menfaati olan çalışmalardır. Biz bu çalışmaları yaparken keyfi değil, hukuka aykırı olarak değil, hukuku tanımayarak değil, hukuka uygun adımları atarak yapıyoruz” diye konuştu.