Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili basın açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Afrin’de "kalıcı ve işgalci" olmadığını savunan Bozdağ, "Bizim harekâtımızın hedefi, bölgeyi terörden arındırmak ve bölgede huzur, güven, barış, istikrar ortamını yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis etmek. Bölgeyi teröristlerden kurtardıktan sonra bölgeyi gerçek sahiplerine teslim etmektir" dedi.

Bozdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

"Bizim Afrin bölgesine yaptığımız Zeytin Dalı Harekâtı; sadece bölgeyi PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ teröristlerinden temizleme hedefiyle sınırlı değildir. Bu sadece hedeflerden biri. Bölgede bir terör koridoru ve terör devleti oluşturulması projesinin çökertilmesi. Bu harekat sırasında mabetlere, okullara, hastanelere, sivil halkın yoğun yaşadığı yerlere, sivil halkın meskun bulunduğu alanlara hiçbir zarar verilmemiştir"

KALIN: İSTİKRARA ODAKLANACAĞIZ

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Afrin Harekâtı'nın geleceğine ilişkin açıklama yaptı.

 İngiltere’nin Sky News televizyonunda gelişmeleri değerlendiren Kalın, "Şimdi Afrin bölgesinde istikrarı sağlama aşamasına geldik. Önümüzdeki haftalarda buna odaklanacağız. Elbette güvenlik güçlerimiz şimdilik bölgede kalarak şehrin ve yerel halkın tamamen güvende olduğundan emin olacak" dedi.

Türkiye, YPG kontrolündeki Afrin’e yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ortaklaşa yürüttüğü Afrin Harekâtı’nı 20 Ocak’ta başlatmıştı.

Operasyonun Menbiç’e genişletilebileceği mesajı veren Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Erzurum'da yaptığı açıklamada ABD'den Menbiç'in boşaltılmasını istemişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe