Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) seçim usulünün yargıya zarar verdiğini savundu. 

Bozdağ, Strateji Geliştirme Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen Yargı Teşkilatı Toplantısı’nda konuştu.

Siyaset kurumunun Türkiye’de yeni anayasa yapma konusunda uzlaşma zemini bulamadığını belirten Bozdağ, “Çocuklar ip atlıyor ama Türkiye’nin koca koca siyasetçileri bu kırmızı çizgiyi bir türlü atlamayı beceremedi” dedi.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı olarak konuştuğunu ifade eden Bozdağ, şunları ifade etti: “HSYK seçim usulünün bu yöntemle devam etmesi yargıya en büyük zararı veriyor, bundan sonra da verecek.

"Yargının içindeki ayrışmalara son vermek için bizim bu seçim usulünü behemehal değiştirmemiz gerekmektedir. Eğer başka alanlarda uzlaşma sağlayamazsak bile hiç olmazsa HSYK’nin seçim usulü konusunda bir uzlaşmayı ortaya koymaya mecburuz.

"2018’de mevcut bir usulle HSYK seçiminin yapılmasının Türkiye’nin hayrına, yararına olmadığına yürekten inanıyorum.”

Bu konuda siyasi partilerden uzlaşma da isteyen Bozdağ, “Burada bir olumsuz gelişenin olacağına ihtimal vermiyorum. Diğer partiden arkadaşlarla görüştüğümüzde onların da bu konudan müşteki olduğunu ve buna bir çözüm bulunması gerektiğini samimiyetle ifade ettiğini görüyorum.

"Genel başkanları bu arkadaşlarımız ikna edebilirlerse ki hepsi etkin arkadaşlar ben ikna edeceklerine de inanıyorum. O zaman biz burada tarihi bir adımı fırsatı atma adımı bulacağız” diye konuştu.