Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya’da PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in tutuklanmasını talep ettiklerini söyleyen Bozdağ, “Salih Müslim'in Almanya'ya gideceğine ilişkin bilgiler gelince, Cuma günü tutuklanması yönündeki talep Almanya'ya iletildi. Almanya'yı dürüst davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de seçim güvenliğinin sağlandığını savunan Bozdağ, “Türkiye'nin en iyi yaptığı işlerin başında seçim gelir. Sandık kurulunda her partinin üyesi var. Türkiye'de sandıkta kim hile yapılıyor diyorsa bilin ki kaybetmiştir. Ana muhalefet partisi başarısızlıklarına kılıf aramaktadır. Türkiye'de hilenin-hurdanın olmadığı yer seçimdir. Gerçekten Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven müesseselerinden bir tanesidir” dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

CİNSEL İSTİSMAR YASA TASARISI

Bu çalışma kapsamında cezalar artırılmaktadır. Hadım yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Çocukların istismarı konusunda detaylı bir değerlendirme yapıldı. Her yıl risk haritası çıkarılacak. Bu tür eğilimleri olanların bazı mesleklerde çalışması yasaklanacaktır. Bazı psiki teknik kontroller yapılacaktır.

ABD'NİN GÜVENLİK UYARISI

Elçiliğin kapanması siyasi bir karar değildir. Güvenlik önlemleri kapsamında alınan bir karardır. Güvenlik görevlilerimiz her türlü önlemi almaktadır. Türkiye DEAŞ saldırılarından en çok etkilenen üçüncü ülkedir. Fırat Kalkanı Harekâtı ile 3 bine yakın DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye DEAŞ/PKK/YPG terör örgütleriyle mücadele etmeye nasıl devam ediyorsa, aynı şekilde devam edecektir.

YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYE SINIRINI GEÇEN ASKERLER

Türkiye'de tutuklanan Yunan askerlerinin takas edilmesi söz konusu değildir. Böyle bir talep olmamıştır. Türkiye'nin takas etmesi söz konusu değildir. Bunların Türkiye'de yargı önüne çıkarılması karşılıklı anlaşmalar gereği yerine getirilecektir.

SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Afrin operasyonunda sivillere zarar verildiği iddiası mesnetsizdir. Zeytin Dalı Harekâtı'nda tek bir sivilin burnu bile kanamamıştır.

SALİH MÜSLİM'İN ALMANYA'DA MİTİNGE KATILMASI

Çekya Salih Müslim'i serbest bırakarak terör örgütünü destekleyen bir karara imza atmıştır. Salih Müslim'in Almanya'ya gideceğine ilişkin bilgiler gelince, Cuma günü tutuklanması yönündeki talep Almanya'ya iletildi. Almanya'yı dürüst davranmaya davet ediyoruz.

SEÇİM DÜZENLEMESİ

Terör örgütü, aynı binada oturan kişiler aynı sandıkta oy kullandığı için vatandaşları fişliyor. Bundan dolayı aileler farklı sandıklara dağıtılacak. Böylece vatandaş terör örgütünün tehdidinden kurtulacak.

Seçim çevresine polisin girmesi konusu. Çağrı üzerine polis girebilecek. Neden geldi bu? Terörist sivil kıyafetli, siz bunu bilmiyorsunuz. Vatandaş oy kullanıyor. Terörist onu izliyor. PKK'lılar herkesin gözü önünde vatandaşı tehdit edecek. Biz de bunu izleyecek miyiz?

Türkiye'nin en iyi yaptığı işlerin başında seçim gelir. Sandık kurulunda her partinin üyesi var. Türkiye'de sandıkta kim hile yapılıyor diyorsa bilin ki kaybetmiştir. Ana muhalefet partisi başarısızlıklarına kılıf aramaktadır. Türkiye'de hilenin-hurdanın olmadığı yer seçimdir. Gerçekten Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven müesseselerinden bir tanesidir.