Şırnak'ın iki köyünün 1994'te savaş uçaklarınca bombalaması ile ilgili soruşturmada askeri savcılık, yetkisizlik kararı verdi. Dosya Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderildi.

26 Mart 1994 tarihinde meydana gelen olayda, Kuşkonar ve ve Koçaağıllı köyleri uçaklar tarafından bombalanması sonucu 38 kişi ölmüştü. Olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyası görevsizlik kararıyla 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderildi.

Olay tarihinde Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Hasan Kundakçı ve askerler Adnan Karaardıç, Metin Hazar ve İbrahim Erge'nin adı dosyada şüpheliler arasında yer aldı. Şüphelilerden, Kundakçı dışındakilerin general rütbesinde olmadığına dikkat çeken savcı, askeri yasalara göre, yargılama makamının dosyadaki en üst rütbeye göre belirleneceğine vurgu yaptı.

Savcı Kundakçı’nın emekli general olması ve ismi tespit edilmeyen diğer şüpheliler arasında da generaller bulunabileceği ihtimaline karşın, yargılamanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde yapılması gerektiğine hükmetti. Yetkisizlik kararı veren savcı, dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderdi. 

Köylülerin avukatı Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 26 Mart tarihine kadar dava açılmaması halinde soruşturmanın zaman aşımına uğrayacağını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 38 kişinin öldüğü olayla ilgili Türkiye'yi suçlu bulmuştu. Mahkeme, Türkiye'yi 'Hava saldırısı emri vermek', 'Yeterli soruşturma yapmamak', 'İnsan yaşamını dikkate almadan bombalama yapmak' ve 'Uçuş kayıtlarını gizlemek' suçlamalarıyla ölenlerin yakınlarına 2 milyon 305 bin Euro tazminat ödemesini kararlaştırmıştı. Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığının bazı hususlardaki uyarısını da dikkate alarak karara itiraz etmişti. (Aljazeera'