BM'den düşürülen Suriye uçağıyla ilgili ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Ani kararlar iki tarafın da yararına olmayacak şekilde durumu kötüleştirebilir" denildi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, ani kararların iki tarafın da yararına olmayacak şekilde durumu kötüleştirebileceğini söyledi.

Farhan Haq, basın brifinginde gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, konuya ilişkin ellerinde henüz tam bir rapor olmadığını ve taraflardan ellerindeki tüm bilgileri paylaşmalarını istediklerini belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Türk ve Suriyeli yetkililerle temas halinde olduğunu ve dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü kaydederek, "Ban Ki-mun taraflardan ilave askeri hareketlerden sakınmalarını ve tansiyonu düşürmelerini istedi. Aceleci eylemler iki tarafın da yararına olmayacak şekilde durumu daha da kötüleştirebilir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları dün hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir Suriye uçağını düşürmüştü. (ntvmsnbc)