Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stéphane Dujarric, bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Günlük basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna cevap veren Dujarric, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un olayı yakından takip ettiğini, her iki tarafın gerilimi azaltması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Ban’ın olayla ilgili ciddi endişeler taşıdığını aktaran Dujarric, "Genel sekreter, tansiyonun düşmesi için her iki tarafın acil önlem alınmasını teşvik ediyor. Güvenilir ve farklı görüşlerle olayın çözülmesi ve gelecekte bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyor." diye konuştu.

Dujarric, Genel Sekreter Ban’ın defalarca Suriye’de özellikle hava saldırısı düzenleyen ülkeler için "istenmeyen sonuçların olmaması ve sivillere zarar verilmemesi" uyarısında bulunduğunu hatırlattı.

Genel Sekter sözcüsü, Ban’ın bugün yaşanan olayla birlikte Suriye’deki krize bir an önce çözüm bulunmasının önemine vurgu yaptığını kaydetti.