KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Sterk TV'de gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP ve devleti çözüm için adım atmaya çağırdıklarını kaydeden Karasu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Blöf yapıyorlar, taktik yapıyorlar" sözlerine karşılık olarak "Eğer doğru yaklaşmazsa biz ona ne yapacağımızı göstereceğiz," yanıtını verdi.

"Savaş ağır bir şeydir" diyen Karasu, "Biz Kürt sorununun savaş ile çözülmesini istemiyoruz. Demokratik, siyasal yoldan çözülmesini istiyoruz. Çözülmesini istiyoruz da köle olmayı kabul etmiyoruz. Köle olmaktansa bin yıl savaşırız," dedi.

BARZANİ'YE TEPKİ

Konuşmasında Irak Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'ye de tepki gösteren Karasu, "DAİŞ Kobanê'yi boşaltmak istiyor. Türkiye de boşatmak istiyor, hiçkimse sesini çıkarmıyor. Araplar zaten Kürtlerden boşalmasını istiyor oranın. Araplar zaten Rojava’nın da Güney Kürdistan’ın da boşaltılmasını istiyor. Bunu da herkes bilsin. Barzani de bilsin. Şimdi diyorlar 'biz Kobanê’ye yardım yapabiliriz'. Niye yapmıyorsun. Laftır, sadece kamuoyuna yönelik bir açıklamadır.  Tam tersine KPD şimdiye kadar DAİŞ’in kazanmasını, YPG’nin yenilmesini istiyordu. 'Kobanê’ye gidemiyoruz' diyor. E gidebildiğin yerde hangi silah yardımı yaptın? Tanksavar silah yardımı yap, kapıyı aç. Bırak, sen ambargo koymuşsun, kuşatma yapmışsın, hendek kazmışsın. Doğrudur. Gidemez Kobanê’ye ama başka türlü yardım yapabilir," dedi. 

"TAMPON BÖLGE KABUL EDİLMEYECEK; GERİLLA DA DEVREDE OLUR"

Türkiye'nin 'tampon bölge' yaklaşımını da değerlendiren Karasu, "Türk devleti bir işgal hareketi yaparsa savaşılacaktır. Bu kabul edilmeyecektir. Tankların önüne serilip direnecekler. Halk direnecek yani. Türkiye’nin tampon bölge kurmasını kabul etmeyecek. Zaten şu anda halk yavaş yavaş Kobanê’ye gidiyor. Türk devletinin politikalarını anlamış durumdalar. DAİŞ’in saldırısının amacı Kobanê’yi boşaltmak. Türkiye bunu istiyor. Türkiye tampon bölge kurarsa buna karşı direnilecektir. Buna Efrin’de de Qamışlo’da da direnilecektir. Her türü yöntem devrede olur. Gerilla da serhildan da demokratik siyasi mücadele de devrede olur. Yoğun bir biçimde Türk devletinin politikasına karşı durulacaktır,” dedi.

"YALÇIN AKDOĞAN'A GÖSTERECEĞİZ"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'bölf yapıyorlar' sözlerini hatırlatan Karasu, şu açıklamalarda bulundu: 

"Suruç’ta kıyametin koparılması gerekiyor. Sadece Suruç’ta değil Van’da, Amed’de, Ağrı’da, Muş’da, Dersim’de, Bingöl’de kıyamet koparılmalı. Türk devletinin çözümsüzlük politikalarının kabul edilmeyeceği gösterilmelidir. Yoksa bu devlet hiçbir adım atmaz, bunu herkes bilsin... Eğer halkın mücadelesi yoksa, gerillanın sağlam duruşu yoksa AKP hiçbir adım atmaz. Çiller zihniyeti neyse AKP zihniyeti odur.

Her türlü yol ve yöntemle mücadele edilecektir. Tüm halkımızı demokratik güçleri de her türlü yol ve yöntemle mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum. AKP ve devleti de çözüm için adım atmaya çağırıyoruz. Biz ama yalvarmıyoruz. 'Senin de çıkarınadır' diyoruz. Adım atmazsan bu tutum kabul edilmeyecektir, mücadele yükseltilecektir. Yalçın Akdoğan 'blöf yapıyorlar, taktik yapıyorlar' diyor. Eğer doğru yaklaşmazsa biz ona ne yapacağımızı göstereceğiz." (ANF'den derlenmiştir)