Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgtünün Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 6 ayrı noktada yürüyüş gerçekleştirilirken, yolu trafiğe kapatan gençlere polisin müdahalesinin ardından çatışmalar çıktı.

IŞİD’in  Kobani'ye yönelik saldırılarına karşı Bismil halkı, DBP İlçe Örgütü'nün aldığı her gece eylem kararı ile bu gece de sokaklara döküldü. İlçenin altı ayrı noktasında gerçekleştirilen yürüyüşlerde, tencere-tava çalınarak IŞİD vahşetine karşı ses çıkarılıp, ışık açma-kapatma eylemlerinde bulundu.

DİHA’nın haberine göre, Nato, Sanayi, Terminal caddeleri, Akpınar Newroz alanı, eski Diyarbakır yolu ve Kooperatif mahallelerinde toplanan ve aralarında Belediye eş başkanları, DBP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu binlerce yurttaş alanlara inerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Sık sık, "Bijî berxwedane Kobanê", "Bijî berxwedana YPG", "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP"sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından YDG-H üyesi gençler Batman-Bismil yolunu trafiğe kapattı.

Polis yolu kapatan gençlere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederken, gençlerin havai fişek, ses bombası, molotof kokteyli ve taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Nato, Sanayi, Terminal caddeleri, eski Diyarbakır yolunun da saatlerce trafiğe kapatıldığı eylemde kitle mahalle ve sokaklarda havai fişekler atarak sık sık sloganlar attarak gençlere destek verdi.

Çatışmanın ardından gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla eylem sona erdi.