CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, geçen ocak ayında TBMM'de yaptığı konuşmanın iki farklı tepki yarattığını belirterek, "Ben sözlerim çarpıtıldığı için şahsımdan, partimden ve Kürt kökenli vatandaşlarımızdan medya organlarının özür dilemesini talep ettim. Hâlâ özür dilemelerini bekliyorum" dedi.


MEDYADAN ÖZÜR BEKLİYORMUŞ

CHP'li Birgül Ayman Güler, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde parti teşkilatının düzenlediği 'Halkla Söyleşi' etkinliğine katıldı. Konuşmasına ocak ayında TBMM'de yaptığı ve 'Türk ulusu ile Kürt milliyetçiliğine' değindiği sözlerini hatırlatarak başlayan Güler, "Yaptığım konuşma iki tepki yarattı. Biri; ekranlar ve ekran yorumcularının dile getirdiği özür dilesin talebiydi. İkincisi; ekranların ve ekran yorumcularının asla duymadığı ama benim çok sık duyduğum bir şeydi: Sakın geri adım atma. 'Sakın geri adım atma' ile 'Özür dile' terazinin iki ayrı kefesiydi. Bu iki talebin çok büyük bir anlamı vardı. Nitekim sözlerimde özür dilenecek hiçbir şey yoktu. Özür dilemesi gerekenler sözlerimi kasten çarpıtan belli başlı medya organlarıydı," diye konuştu.

Güler, "Ben sözlerim çarpıtıldığı için şahsımdan, partimden ve Kürt kökenli vatandaşlarımızdan medya organlarının özür dilemesini talep ettim. Hâlâ özür dilemelerini bekliyorum. Geri adım atmadım; sakın geri adım atma diyenlerin doğru söylediğini şimdi hepimiz bütün çıplaklığı ile görüyoruz" dedi.

'TÜRK ULUSU' KAVRAMINI SAVUNDU

"Bizim için etnik kimlik şereftir ama ulusal birlik her şeydir," diye konuşan Güler, "Türk ulusu bizim özgürleşme alanımızdır," diyerek 'Türk ulusu' kavramının bir siyasal birliğin adı olduğunu savundu.

GÜLER NE DEMİŞTİ?

Güler, TBMM'de, BDP'li Hasip Kaplan'a cevaben yaptığı konuşmada ''Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. AKP ve BDP işbirliğinin yaptığı şey, tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız'' demişti.