Devrimci Yol hareketinin önde gelen isimlerinden Yaşathak Aslan da HDP’ye destek mesajı verdi. Halen İsviçre’de yaşayan ve Başlangıç dergisinin sorularını yanıtlayan Yaşathak Aslan “Her şeye rağmen sosyalist hareket, Kürt ulusal hareketi ile birlikte davranmanın yollarını aramalıdır. Eğer AKP’ye karşı demokrasi mücadelesi vermek istiyorsanız, bugünkü koşullarda bu adres HDP’dir. CHP’den ise bazı sol insanlardır, CHP’nin kendisi değildir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Devrimci Yol hareketinin liderlerinden Mahmut Memduh Uyan da HDP genel merkezin ziyaret ederek, dayanışma duygularını paylaşmış, genel seçimlerde HDP'nin çalışmalarına bütün olanakları ile destek olacaklarını belirterek, dayanışma ve başarı duygularını iletmişti.

Yine Devrimci Yol geleneğinden gelen bir siyasal grup olan Halkevleri’nin Genel Sekreteri Nuri Günay da Nuçe TV’deki Nabız programında, henüz somut bir kararları olmamakla birlikte, HDP’nin barajı geçmesi için ellerinden gelen desteği, katkıyı vereceklerini söylemişti.

Devrimci Yol’un simge ismi Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez ve bir grup Devrimci Yol kökenli kişi de halen HDP içinde faaliyet yürütüyor ve HDP’yi destekliyor.

Devrimci Yol hareketinden Oğuzhan Müftüoğlu ve çevresinin ağırlıkta olduğu ÖDP ise henüz seçimlere yönelik net bir tavır açıklamadı. (Demokrat Haber)