Bingöl'de sivillerin içerisinde bulunduğu aracın tarandığı sırada araçta bulunan ve şu an gözaltında tutulanlardan birisinin Umut Koçyiğit olduğu öğrenildi.

Öte yandan Koçyiğit'in olay sırasında aradığı bir arkadaşına telefondan sadece polis telsizine ait anons ve "Kimsiniz" ifadesinin duyulması olayın infaz olma ihtimalini de güçlendiriyor.

Bingöl'de dün akşam kent merkezinde İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in de aralarında bulunduğu polis amirlerine yönelik silahlı saldırının ardından Genç Köprüsü girişinde sivillerin içerisinde bulunduğu aracın taranması olayıyla ilgili olarak yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Taranan aracın içerisinde bulunan ve valilik tarafından sağ yakalandığı açıklanan iki kişiden birinin Umut Koçyiğit olduğu öğrenildi.

Koçyiğit'in olayın ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildiği kendisini tanıyanlar tarafından teyit ettirilirken, Koçyiğit'in yaralı olduğu da aktarıldı.

'UMUT BENİ ARADI POLİSİN TELSİZ ANONSU GELİYORDU’      

Koçyiğit'in yaralı bir şekilde gözaltına tutulduğunun netlik kazanmasının ardından kendisinin tarama olayı sırasında bir arkadaşını aradığı, bu sırada telefondan polislerin Koçyiğit ve yanındakilere bağırdığı öğrenildi.

Koçyiğit'in polis noktasında aradığı arkadaşı Hasan Poyraz o anı DİHA'ya anlattı.

Poyraz, Umut'un kendisinin 22.33'te aradığını, ancak kendisinin sesinin gelmediğini sadece polis telsizlerine ait seslerin yanı sıra "Dur kimsin" şeklinde bağırma sesi geldiğini söyledi.

Poyraz, telefonun iki dakika boyunca açık kaldığını ve bu süre içerisinde sadece polislere ait "Durun, kimsiniz" şeklindeki bağırma seslerinin geldiğini sonrasında telefonu kapattığını söyledi.

POLİS, ARACI DURDURDUKTAN SONRA MI TARADI?       

Poyraz'ın anlatımları ve yaşamını yitiren iki kişinin sivil olmasının ortaya çıkmasının ardından olayın sivillere dönük bir infaz olduğu yönündeki şüpheleri iyice arttırdı.

Koçyiğit'in telefondan gelen polis seslerine karşı taranma olayına ilişkin valiliğin "dur ihtarına uymadığı" yönündeki iddiaları da boşa çıkarıyor.