Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, Şoför Hamdullah Öğe'nin ölümüyle sonuçlanan, HDP seçim aracına yönelik saldırının detayları ortaya çıktı.

HDP seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe'nin katledildiği olayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Bingöl'de HDP'ye hakaretler yağdırdığı mitingin ardında meydana gelmesi dikkat çekerken, alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde seçim çalışmasına çıkan Öğe ve beraberinde bulunan bir grup HDP'li, Karahamza köyüne doğru yola çıktı.

Yol üzerinde bulunan Sermetaş köyünde HDP'lileri indirdikten sonra Öğe, araçta tek başına köye doğru yola çıktı. Köyden 3 kilometre kadar uzaklaştıktan sonra Öğe'nin içerisinde bulunduğu HDP seçim aracı, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Araca karşı yönünden yapılan silahlı saldırıda, aracın ön camına ve diğer bölgelerine çok sayıda kurşun isabet etti.

Araçta kan izi bulunmazken, Öğe'nin vücudunda da kırıklar mevcut. Öğe'nin araçtan indirilip, işkenceye uğradığı ve daha sonra kurşuna dizildiği tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları, araçtan yaklaşık 50 metre kadar uzaklıktaki bir taş yığınının içerisinde cansız bedeni bulunan Öğe'nin çenesinde ve kolunda kırıklar olduğunu, boyun kısmı başta olmak üzere vücudunun farklı yerlerine onlarca kurşun isabet ettiğini belirtiyor. Öğe'nin vücudunun büyük kısmının parçalandığı belirtildi.

Olay yerine giden HDP'liler ve yurttaşlar tarafından cansız bedeni battaniyeye sarılan Öğe, Karlıova Devlet Hastanesi morguna getirildi. Öğe'nin cenazesinin getirildiği hastaneye, çok sayıda çevik kuvvet polisinin getirtilmesi ve bunların hastane morgunun kapısına kadar konumlandırılması halk tarafından tepki ile karşılandı. Burada savcılık tarafından incelenen Öğe'nin cenazesi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HDP Bingöl adaylarının da eşlik ettiği Öğe'nin cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından tekrardan Karlıova'ya getirilecek.

Öğe'nin cenazesi, gün içerisinde yapılacak törenin ardından Karahamza köyünde toprağa verilecek. (DİHA)