Başbakan Binali Yıldırım, “Terör örgütünün bugünlerde ’Biz görüşebilir silahları bırakabiliriz, konuşalım’ gibi doğrudan, dolaylı haberleri geliyor. Onların uzantılarından bize böyle haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok. Konuşacağımız tek şey var, ayyıldızlı bayrağımız” dedi.

Yıldırım, “Terör örgütlerinin yaptığı bu saldırılar, insanlığa ve milletimize karşı yapılmış alçakça saldırılardır. Askerlerimizin, polisimizin, korucularımızın amacı milletimizin birliğini, beraberliğini, ülkemizin istikrarını sağlamak. Dolayısıyla yapılan bu saldırılar sadece askerimize polisimize değil, topyekun olarak vatandaşımıza yapılmıştır. Terörle mücadeleden asla ve asla taviz vermeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Ne zamana kadar, ta ki bütün vatandaşlarımız, yurdun her karış toprağında rahatça, can güvenliği içinde yaşayıncaya, seyahat edinceye kadar, normal hayatlarını sürdürünceye kadar” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör örgütünün bugünlerde ’Biz görüşebilir silahları bırakabiliriz, konuşalım’ gibi doğrudan, dolaylı haberleri geliyor. Onların uzantılarından bize böyle haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok. Konuşacağımız tek şey var ayyıldızlı bayrağımız. Bayrağımız bizim en büyük kutsalımızdır. O bayrağın rengi şehitlerimizin kanıyla, o bayrağın hilali bağımsızlığımızın, o bayrağımızın yıldızı bu vatan uğruna canını veren her bir şehidimizin gökyüzünde parlayan yıldızlarıdır. Onun için bizim vazgeçilmeyenimiz vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Vatan toprağının bölünmez bütünlüğüdür. Millet şuuruyla beraber birlikte yaşamasıdır. Bunlar üzerinde konuşacaksanız, buyurun konuşalım. Yoksa, memleketi, milleti terörle korkuyla yıldıracağınızı zannediyorsanız, kusura bakmayın asla ve asla başaramayacaksınız.”

“BU CİNAYET ŞEBEKELERİNİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ”

“Hele hele Ramazan ayında yapılan bu saldırılar bir şeyi daha göstermektedir ki bu alçak terör örgütlerinin hiçbir kutsal değeri yoktur” diyen Yıldırım, “İnançları uğruna mücadele verdiği hiçbir değeri yok. Bunların inandıkları güç, dışarıda ve içeride bunların sırtını sıvazlayan yandaşlarıdır. Günü gelecek onlara nasıl hesabını sorduysak, onların sırtını sıvazlayan iç ve dış destekçilerine de aynı hesabı bu millet soracaktır. Millet olarak kenetleneceğiz, bir ve beraber olacağız. Bu cinayet şebekelerini Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” ifadelerini kullandı.