AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu’nun konuştuğu anlarda partisinin seçim merkezinde kameralarına çıktı.

Binali Yıldırım, “İstanbul’da seçim sayımları gayrı resmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul’da seçimi kazandık” dedi. 

Yıldırım, “Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ederim. İstanbulluları, İstanbul’a verdiği sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum. İnşallah İstanbul’u 15 milyonun mutlu ve huzurlu yaşayacağı şehir haline getireceğiz” diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bianli Yıldırım’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

İmamoğlu, “Toplumu İstanbul’umuz ve Türkiye’mizi bilgilendirme konusundaki bilgilendirmemize devam ediyoruz. Her iki il başkanımız da benimle birlikte. Bütün seçim kurullarını tek bir oy için bile sıkıntı yaşanmaması için göreve davet ediyorum. Bütün seçim kurullarında görev alan bütün görevlilere teşekkür ediyorum. Uyarımı, ikazımı yeniden yapıyorum tek bir oyun vebali üzerinizdedir. Pürdikkat oyların kayda girmesi sağlanmalıdır. Biz sürece hassasiyetle bir kontrol mekanizması gibi görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği seçim değildir. Yerel seçim o şehirde yaşayan herkesin kazandığı seçimlerdir” dedi.

“AA'yı görevini yapmaya davet ediyorum” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“ Dolayısı ile şu anda kontrol mekanizması görevine devam eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen görevlerinize en hassas şekilde, gülümseyerek, yanınızdaki insanlara teşekkür ederek devam edin.Uzun bir süredir AA'nın yine hassasiyetle giriş yaptığı konusundaki kaygılarım devam etmektedir. Psikolojik bir süreç tahayyülü vardır. Tekrar AA'yı görevini yapmaya davet ediyorum. AA vatandaşların vergileri ile yürümektedir. Ben kimsenin kimsenin hakkını yemem, hakkını da yedirtmem. Bunun altını çiziyorum.”

Biz tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Yüzde 76.1 dir. Buna göre bizim aldığımız oy yüzde 50.51 rakibimizin aldığı oy ise yüzde 46.55'tir.

Ben takdir etmeyi bilirim ama tebrik edilmeyi de beklerim. Sürecin en hassas bir şekilde neticelenmesi için bütün görevli arkadaşlarıma, güvenilk görevlilerine teşekkür deyiorum. Yine tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.

Bizim girişlerimiz devam ediyor. Kendilerini uzun yıllardır görev yapmış biri olarak göreve davet ediyorum. Kazandık demesini ayıplıyorum. Lütfen süreci beklesinler.