Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güneydoğu'da yaşanan çatışma ortamı ve ölümler için "Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan?" diye soran şarkıcı, yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül'ün açıklamalarına ilişkin, “O anlamaz bu işlerden. Gitsin Amerika’da film çevirsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Dolmabahçe mutabakatından haberi vardı" açıklamasıyla gündeme gelen, AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da eleştirilerde bulunan Yıldırım, “Kişisel meseleleri davanın önüne geçirip, davaya, partiye zarar verecek faaliyetlere meydan vermemek lazım. Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Bey'in çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil” diye konuştu.

İHA'nın haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk oldu. Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili açıklamalar yapan Bülent Arınç’ı nefsi konuşmalar yapmakla suçlayan Yıldırım, “Şu anda memleketimizin içinde bulunduğu şartlar malum. Bir yandan canını dişine takmış, memleketin bekası, birliği, kardeşliği için gecesini gündüzüne katan, çalışan bir hükümet, kolluk kuvvetlerimiz, diğer yandan da bu tip işler. Bunlar çok ayıp şeyler, bugün bunlar konuşulmaz. Konuşulacak şey, orada herkes aktif görevdeyken ne söylediyse onlar söylendi. O aktif görevler bitince söylenecek lafların bana göre kıymeti harbiyesi yok” diye konuştu.

Vatandaşın bunların hiçbirine itibar etmeyeceğini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Der ki, ‘kardeşim sen madem böyle çok şeyler biliyordun, orada söyleyecektin veya orada niye durdun bu kadar da aktif görev bitince başladın anlatmaya.’ Vatandaş bunu yakışıksız bulur, kabul etmez. İstediğini söyleyen istemediğini işitir.

AK Parti’nin başarısı için, bugünlere gelmesi için hizmet eden herkese müteşekkiriz ama şartlar değiştiğinde önemli olan istikametin değişmemesidir. Kişisel meseleleri davanın önüne geçirip, davaya, partiye zarar verecek faaliyetlere meydan vermemek lazım. Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Beyin çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil.”

Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Yeni anayasa yapılması, bütün partilerin seçim vaatlerinde en önemli madde.
Herkes yeni anayasa yapmak istiyor ama ‘yeni anayasada ne olsun’ konusu gelince herkes bir tarafa çekiyor. Bence bu anayasayı, bu parlamento yapamıyorsa bu siyasetin ayıbı, başarısızlığı olur. O zaman da darbe anayasasından sızlanmanın bir anlamı kalmaz. Eğer siyasi irade olarak milletin verdiği yetkiyi kullanıp, darbe artığı anayasayı ortadan kaldıramıyorsa siyaset, o zaman millete gidip hiç talepte bulunmasın. Burada bütün siyasi partilere görev düşüyor, ümit ediyorum ki bu 5 ayda kucaklaşılır, herkesi kucaklayan bir anayasa yapılır” değerlendirmelerinde bulundu.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu vicdansızlıkla suçlayan Mahsun Kırmızıgül’ü eleştiren Yıldırım, “O anlamaz bu işlerden. Gitsin Amerika’da film çevirsin. Ne yapacak, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokuyor. Eğer ülkesini çok seviyorsa gelsin Türkiye’de yaşasın” diye konuştu.