AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçimlerine ilişkin tartışma yaratacak iddialarına devam ediyor.

İstanbul Avcılar'da partililerle bir araya gelen Binali Yıldırım, skandal sayılacak sandık yorumu ile bu kez de sandık görevlilerini suçladı.

'SANDIK GÖREVLİSİ, SEÇMENİN AK PARTİYE OY VERECEĞİNİ ANLAYINCA PUSULAYI EKSİK VERİYOR'

Sandık görevlileri için "Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti'nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusularını vermiyor" ifadeleri kullanan Yıldırım, bir partilinin sorusu üzerine verdiği bu yanıtı Twitter hesabından da paylaştı.

Bu sonuca nasıl vardığını da anlatan Binali Yıldırım iddiasına şu ifadelerle devam etti:

"Bunu nereden anlıyoruz? O gün gelen şikayetlerden. O gün bize şikayet edenler oldu; bilebildiklerimizi düzelttirdik. Şimdi sandıklar kapanıyor, oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300-350 py pusulası var; 250 tanesi kullanılmış, bunun 240 tanesi de geçerli. 10 tanesi geçersiz. Geriye kaç tane boş pusula kalması lazım? Sayıyorlar; 60 çıkıyor, 65 çıkıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gündüz vermedikleri oy pusulaları fazla çıkıyor. Bu sefer düzeltmeleri lazım, düzeltmeden de teslim edemiyorlar torbayı. Aralarında diyorlar ki boşlardan fazla olanları ayırıp iptallerin arasına koyuyorlar. Torbayı bağlayıp gönderiyorlar. İptalleri tekrar çıkınca boş çıkıyor; iptal oy niye boş çıksın? Adam ya üç tanesine kızar hepsine basar veya oraya bir şey yazar iptale götürür."