HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in Şubat ayında tutuklanmasının ardından parti sözcülüğü görevini devralan Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in, bu görevi tahliye olan selefi Aynan Bilgen’e iade edeceği ifade edildi

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in cezaevine girmesinin ardından 24 Şubat’ta parti sözcülüğü görevini üstlenen Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in görevi devredeceği belirtilirken, parti yönetiminden konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yedi ay tutuklu kaldıktan sonra 8 Eylül’de serbest kalan ancak daha sonra hakkında yeniden tutuklama kararı çıkartılan Bilgen, bu kararın kaldırılmasının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Meclis Grubu’nda çalışmalarını sürdüreceğini ancak parti sözcülüğü görevine geri dönüşü konusunda henüz bir karara varılmadığını söyledi.

BİLGEN’DEN AÇIKLAMA

BirGün’den Hüseyin Şimşek’e değerlendirmelerde bulunan Bilgen, “Parti organlarının mevcut görevlendirmeler ışığında çalışmaları sürüyor. Şu an yapılmış bir iş bölümümüz var ve bunda bir değişiklik yapılmadı” dedi.

Yeniden parti sözcülüğü görevine dönüp dönmeyeceği konusunda net bir karara varılmadığını belirten Bilgen, “Bir görev değişikliği ihtiyacı duyulursa, partinin yetkili organları zamanı geldiğinde bunun kararını verir ve görev değişikliği yapılır” dedi.

HDP’nin öncelikli gündeminin parti sözcülüğünün değiştirilmesi olmadığını da söyleyen Bilgen, “Bu konuda takvime bağlanmış somut bir planlamamız bulunmuyor. Vakti geldiğinde gerekli düzenleme yapılır ve bize bildirilir” diye konuştu.