HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, AKP-MHP'nin Kars ve Iğdır'da ittifak yapmasını "çaresizliğin itirafı" olarak değerlendirdi.

Bilgen, “Kars ve Iğdır burada yaşayan halklarındır. Bu iki kentteki seçim de bir arada yaşamanın iradesi olacaktır. Halklarımız bu oyunu bozacak" dedi.

AKP ve MHP'nin son 10 yıldır yönettiği Kars Belediyesi, hizmetten çok, yolsuzluk çeteleşme ve rantla anılır hale geld. Sokakları çöpten geçilmeyen kentin, alt ve üstyapı sorunları had safhaya ulaşmış durumda.

MA'dan Adnan Bilen'in haberine göre, birikmiş sorunlardan kaynaklı yönünü Halkların Demokratik Partisi’ne çeviren seçmene karşı ittifak yapan AKP- MHP’nin beklediği gerçekleşmeyecek.

Kentte faal olan birçok yazılı, görsel ve işitsel medya, bu ittifakı "kaos" olarak niteledi.

Bir internet sitesi söz konusu ittifakı, "AK Parti şehri maddi ve manevi harabeye çeviren, yolsuzluktan ötürü kendi belediye başkanını ve meclis üyelerini partiden ihraç eden ve seçilme şansı olmayan MHP'ye Kars'ı teslim etti. MHP yönetiminden bunalan AK Parti seçmeni kendisine yeni parti arıyor" manşetini attı.

'ÇARESİZLİĞİN İTİRAFI'

HDP'nin Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, ittifakı "çaresizliğin itirafı" olarak yorumladı.

Kentin biriken sorunlarından her iki partinin sorumluluğu olduğunu hatırlatan Bilgen, "Bu kentte dönen tüm tezgahların, dolapların farkında olup ama hiçbir ciddi soruşturma yürütmemek aslında suç ortaklığıdır ve bu rantın paylaşılmasıdır. Dolayısıyla bu kenti bugüne kadar nasıl bu hale getirdilerse bundan sonra da aynı tezgahın bir yolunu aradılar. Kim kimin lehine çekilirse çekilsin, kim bizi bölmek için oyun içerisine girerse girsin Kars halkı sandıkta ittifakını yapacaktır ve bu gerçek halk ittifakı olacaktır. Bu kentte farklı kimliklerin, farklı kültürlerin birlikte yaşama iradesi sandıkta mutlaka ortaya çıkacaktır" dedi.

'KARS VE IĞDIR ORADA YAŞAYAN HALKLARINDIR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in MHP ve AKP'ye yaptığı, "Adaylarını teke düşürsünler. Biz de destek vereceğiz" açıklamasını da hatırlatan Bilgen, Türkiye'de bir muhalefet sorununun olduğu bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi.

Bilgen, "İktidarın kötü bir taklidini yapmak, iktidarın korkularını tekrarlamak, iktidarın refleksleriyle HDP'ye yaklaşmak aslında hiçbir alternatif ortaya koyamamanın da açık itirafıdır. Türkiye bir kamplaşma siyasetine kurban ediliyor ve muhalefet partileri de bu tezgahta pozisyonlarını alıyorlar. Kars ve Iğdır burada yaşayan halklarındır. Bu iki kentteki seçim de bir arada yaşamanın iradesi olacaktır. Hangi oyunlara girerlerse girsinler, hangi kapalı kapılar ardından hesaplar yaparlarsa yapsınlar halklarımız bu oyunu bozacaktır. Bu coğrafyada Kürt, Türk, Azeri, Terekeme, Türkmen birlikte yaşayacak ve o tarihi mirası bir zenginliğe çevirecektir" diye konuştu.

'KARS HALKI MUTLAKA TAVIR ALACAKTIR'

"Kenti hainlere, bölücülere bırakma" şeklinde haklarında yürütülen antipropagandaya ilişkin de konuşan Bilgen, "Onların vatan sevgisinden anladıkları soyup soğana çevirmek, şehri yağmalamak, şehri bir çöplüğe ve kenti çukura çevirmektir. Eğer bu vatan sevgisiyse evet biz bu vatan sevgisini sorgulayacağız. Ama biliyoruz ki bu hamaset, bu ayrımcı nefret dili yaptıkları tahribatın hesabının sorulmamasıdır. Onların geleceğe dair söyleyebilecekleri tek bir şeyleri yok. AKP-MHP'nin şehri ne hale getirdikleri ortada. Yüzlerce insan sırf kendi partilerine çalıştığı için belediyede çalışmadan maaş alıyorlar. Bunun hesabını vermek yerine dönüp bize vatanseverlik yapmalarının hiçbir tutar yanı yoktur. Bu halk kendi coğrafyasını, toprağını sevdiğini yolsuzluğa karşı tavır alarak yapacaktır.

31 Mart'ta Kars'ın kaderi değişebilir. Kars'ta 1 Mayıslarda yüz binlerce işçiyi bir araya getirip dünya tarihine örnek olabilecek bir geçmişin mirası var. Bu mirasın; bu yağmaya, bu talana feda edilmeyeceğini herkese göstermemiz gerekiyor" diye belirtti.