HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunan Bilgen, HDP'nin barışa dair çalışmalarını yoğunlaştıracağını, her yolu tartışacağını ve deneyeceğini belirterek, "Basına yansıyan, MYK'de bir heyet oluşturulduğu ve Kandil'e gidilerek tek taraflı ateşkes çağrısı yapılacağı spekülasyondan ibarettir" dedi.

Bu konuda HDP'den öneri, talep ve beklentiler bulunduğunu ancak barışa dair yaklaşımlarının gerçekçi ve sonuç alıcı olması gerektiğini ifade eden Bilgen, "Yaşam hakkını güvence altına alması gereken, çatışmalı ortama son vermesi gereken hükümettir" diye konuştu.

HDP olarak çatışmalı ortamın son bulması için hükümete baskı yapmanın seçmene karşı sorumluluk gereği olduğunu altını çizen Bilgen, şöyle konuştu: "Kandil, kendi bakış açısını ve barışın nasıl olabileceğini kamuoyuyla paylaşmıştır. Türkiye toplumunun barıştan yana tavır ortaya koyması ve barış isteğini güçlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet politikalarını yeniden gözden geçirilmeli. Buzdolabına kaldırdığı şeyin insan hakkı, demokrasi ve barış talebi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz."

Bilgen, çatışmaların yoğun olduğunu bir ilde, bütün milletvekillerinin katılımıyla "grup toplantısı" yapmayı planladıklarını aktardı.

Bilgen, dün Genel Kurul'da yapılan oylamada muhalefetin aynı yönde oy kullanmasıyla ilgili bir soruya da, "Bu kararlılık, 7 Haziran sonrasında ortaya çıksaydı bu kadar keyfilik ortaya çıkmayacaktı. Demek ki muhalefetin bir gücü varmış. Farklı yaklaşımlar varsa, birlikte yaşamaktan başka alternatifimiz yoksa bunun kınanacak bir tarafı yok" şeklinde cevap verdi. (DİHA)