HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasına ilişkin, “CHP'nin bir an önce demokrasiyi ve siyaseti savunan bir pozisyon alması gerekir. Cumhurbaşkanının iktidar partisini kontrol altına almakla yetinmeyip tüm parlamentoyu rehin alması hamlesi karşısında AKP'nin iç tartışmalardan kaçınmasına ana muhalefet koltuk değneyi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Bilgen, Kılıçdaroğlu'nun "Anayasaya aykırı ama destek vereceğiz" sözlerine ilişkin ise "Suça ortak olmaktır" yorumunda bulundu.

Bilgen, CHP'ye ilişkin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Bu açıklama, siyasetin ve parlamentonun tasfiyesine oy verme beyanıdır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Türkiye fiili darbe süreçlerine siyasi liderlerin küçük hesapları ve taktik restlenmeleri ile sürüklenmiştir. CHP'nin bir an önce demokrasiyi ve siyaseti savunan bir pozisyon alması gerekir. Tıpkı 7 Haziran sonrası Suriye tezkeresine evet denen psikoloji içerisinde hareket edip, geri dönüşü olmayacak bu kaosun parçası olmamalıdır.

“Cumhurbaşkanının iktidar partisini kontrol altına almakla yetinmeyip tüm parlamentoyu rehin alması hamlesi karşısında AKP'nin iç tartışmalardan kaçınmasına ana muhalefet koltuk değneyi olmamalıdır. Türkiye'yi başkanlık macerasına götürmenin dönemeçlerinden birisi seçimle korkutup dokunulmazlık hamlesi ile referandumun koşullarını oluşturmaktır. Milletvekilleri Bunun farkında olarak bu sınavda saflarını belirlemelidir."