Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) seçimlere yönelik kararını 1 Mart'ta (yarın) açıklaması bekleniyor.

ANF'den Zeynep Kuray'a konuşan BHH Genel Türkiye Yürütmesi yetkililerinden Zeki Özkorkmaz, “HDP ile BHH arasında seçim ittifakı olmazsa halk bizi affetmez” dedi.

Özkorkmaz, Türkiye’de yapılan 200 forum üzerinden oluşan meclislerin 13 Şubat’tan bu yana seçime yönelik kararı tartıştığını ve kararın 1 Mart'ta BHH Genel Türkiye Yürütmesi’nde verileceğini belirtti.

'HDP İLE GÖRÜŞMEMİZ OLUMLU GEÇTİ'

Haziran bileşenlerinin ana hedefinin seçimden çok sokaktaki muhalefeti ayakta tutmak olduğunu belirten Özkorkmaz, bununla birlikte 7 Haziran seçimlerini önemsediklerini ifade etti. Seçimler için geniş cepheli bir ittifak gerektiğine inandığını aktaran Özkorkmaz, HDP-BHH-CHP arasında oluşacak bir ittifakla AKP sisteminin belinin kırılabileceğini, ancak bu üçlü ittifak olmadığı takdirde de HDP ile mutlaka ittifak yapılması gerektiğini söyledi.

“Haziran ruhu bize korkmamak gerektiğini ve birlikteliği öğretti” diyen Özkorkmaz, Türkiye halklarının uzun bir süredir AKP faşizminin etkisi altında olduğunu ve bu faşizmden kurtulmanın tek yolunun ittifak olduğunu vurguladı. HDP ile ilk temaslarının 21 Şubat’ta gerçekleştirildiğini aktaran Özkorkmaz, bu görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

'HALKLAR HİÇ OLMADIĞI KADAR KAYNAŞTI'

'Gezi Direnişi sürecinde Lice’deki kalekol ile karakolları protesto ederken infaz edilen Medeni Yıldırım için Kadıköy’de yapılan kitlesel yürüyüşün aslında izlenecek yolun haritası olduğunu' kaydeden Özkorkmaz, o gün Kürdistan’da yaşanan zulme karşı Kadıköy’de yürüyen binlerce kişinin hükümete, “Barışı halklar yapar” mesajını verdiğine dikkat çekti. Gezi direnişini iyi değerlendirmenin gerektiğini, bu tarihi dönemde halkların hiç olmadığı kadar kaynaştığını belirten Özkorkmaz, 'AKP’nin programlanmış faşizmini uygulamak için 2023 hedefinde ilerlediğini' vurguladı.

'DENİZLERİN SÖZÜNE SAHİP ÇIKALIM'

BHH Genel Türkiye Yürütmesi yetkililerinden Zeki Özkorkmaz, "Kürt ve Türk devrimciler bu oyunu bozamazsa ve ittifak gerçekleştiremezse çok kötü sonuçlar doğar. Seçimde HDP ile BHH arasında ittifak olmazsa halklar bizi affetmez. Bu ittifak aynı zamanda dar ağacında 'Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği' diye haykıran Deniz Gezmiş’in son sözlerine sahip çıkmak manasına gelecek" diye konuştu.