Gezi Parkı Direşini'nin dinamosu Taksim Dayanışması ile çeşitli siyasi yapılar tabanın en azından Beyoğlu’nda ortak aday çıkarılması yönündeki beklentisini hayata geçirmek için mesaiyi arttırdı.

Gerçek Gündem’in haberine göre Taksim Dayanışması bileşenleri, İstanbul'un Beyoğlu İlçesi Belediye Başkan Adaylığı için Tayfun Kahraman'ı önerecek. Tayfun Kahraman Başbakan’la görüşen heyette de yer almış, açıklamalarıyla beğeni toplamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Beyoğlu'nda Taksim Dayanışması'nın önereceği ismi belediye başkan adaylığı için değerlendireceğiz'' demesi kulisleri hareketlendirdi.

Taksim Dayanışması'nı oluşturan bileşenler birkaç gün önce 120 kişinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda CHP'nin çağrısı masaya yatırıldı. Gezi Parkı Direnişi'nde aktif rol alan isimlerin oluşturduğu platformda, Beyoğlu'nu kazanacak adayın tarifi de yapıldı.

Bileşenler, adayın "genç, şehrin sorunlarına vakıf ve kentin planlamasını yapabilecek'' özellikleri taşıması gerektiğini söyledi. Bazı isimler ise, "Gezi Parkı direnişi sırasında Başbakan Erdoğan'la görüşen heyette yer alan kişilerden biri olmalı'' dedi.

Toplantıda açıkça isim telaffuz edilmese de bu özelliklere uyan kişinin Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman olduğu öğrenildi. Kahraman'ın da Beyoğlu adaylığına sıcak baktığı ve ismi çarşamba günü yapılacak olan toplantıda önerildiği takdirde görevi reddetmeyeceği belirtildi. Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı Direnişi'nde aktif rol alan ve bu yüzden sürgün edilen Tayfun Kahraman'ın adaylığını Kılıçdaroğlu'na önerecekleri belirtildi.

Kahraman ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da önümüzdeki günlerde görüşecekler.

Öte yandan, Taksim Dayanışması bileşenlerinin resmi olmayan toplantılarında, Beyoğlu adaylığı için Kiraz Biçici'nin ismi de gündeme geldi. İHD eski Başkanı Kiraz Biçici'nin bölgedeki sol ve sosyalist oyları alabileceğini belirten bazı isimler, Tayfun Kahraman'ın isminin öne çıkması üzerine farklı bir alternatif arayışına girdi. Biçici'nin ismi bu kez Eyüp Belediye Başkan Adaylığı için telaffuz edilmeye başlandı.

Taksim Dayanışması'nın bazı bileşenleri, Mehmet Bekaroğlu'nun isminin de CHP'ye önerilmesi gerektiğini söylüyor. Bekaroğlu ise CHP'de siyaset yapmaya sıcak bakmıyor.

Bu arada, Taksim Dayanışması'nın en geç cuma günü Beyoğlu adaylığı için düşünülen ismi Kılıçdaroğlu'na önereceği belirtiliyor. Dayanışma, Tayfun Kahraman ismi üzerinde uzlaştığı takdirde, Beyoğlu'nda hiçbir sol ve sosyalist parti başka aday çıkarmayacak.

Bu arada, Taksim Dayanışma'nın bazı bileşenlerinin ise Mücella Yapıcı'yı CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adaylığı için önermek istediği ancak Yapıcı'nın "Belediye başkanlığı yapacak yaşı geçtim'' diyerek öneriyi reddettiği belirtildi. Dayanışma'nın bu cevap sonrası Tayfun Kahraman isminde yoğunlaştığı belirtildi. Dayanışma ile CHP arasındaki görüşmelerin sağlıklı geçmesi halinde, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu'nun isminin de Kadıköy Belediye Başkanlığı için gündeme gelmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun Muhçu'ya sıcak baktığı biliniyor. (Gerçek Gündem)