HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan’ın “Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez” açıklamasına tepki gösteren Beştaş, “Orada adalet olsa bizim sokakta ne işimiz var. Orada adalet dağıtılmıyor. Adaletsizlik vücut buluyor. Bu yargıdan nasıl adalet bekleyeceğiz?” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik, "Adalet, Adalet Sarayında aranır. "Yollar yürümekle aşınmaz. Bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" ifadelerini kullanmıştı.

Adalet saraylarını bu hale getirmek için çok sayıda yasa çıkarıldığını, hakim ve savcıların görevden alındığını ifade eden Beştaş, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere halkın seçtiklerinin cezaevinde olduğunu da hatırlattı.

‘CHP’YE 'İYİ OLDU' DİYEMEYİZ, ÜLKE UÇURUMA GÖTÜRÜLÜYOR’

Kimsenin CHP için "Şunu yaptınız, bunu yaptınız, iyi oldu” diyecek noktada olmadığını ifade eden Beştaş, "Mutlu olduk demeyiz. Çünkü değiliz. Çünkü tutuklamalar parlamentonun etkisizleştirilmesini amaçlıyor. Halkın iradesinin cezaevlerine kapatılmasının ülkeyi uçuruma doğru götürdüğünü hep söyledik. Bugün de söylüyoruz” dedi.

Herkesi kapsayacak, 80 milyon yurttaşın taleplerini, özlemlerini ortaya koyacak bir hat izlenmesi gerektiğini ifade eden Beştaş, “Çok rahatlıkla ifade edebilirim ki sadece HDP’liler değil, CHP’liler, MHP’liler hatta AKP’liler de bu gidişattan memnun değil. Kimse geleceğini göremiyor. Çocuklarının, kendilerinin ne iş güvencesi ne yaşam garantisi, ne de eğitim garantisi var” dedi.

'SİZ ZALİMSİNİZ, BİZ HER YERDE DİRENİYORUZ'

Bu tutuklamaların birer darbe olduğunu dile getiren Beştaş, “Bizi asla duramazlar. Sayın Figen Yüksekdağ'ın ve Nursel Aydoğan'ın vekillerini düşürerek bir şeyleri başardıklarını sanabilirler. Ama yanılıyorlar. Bu zulümlerini sürdüremezler. Siz zalimsiniz ve zulüm ediyorsunuz. Biz dimdik ayaktayız. Her yerde direniyoruz. Bizler cezaevlerinde de Mecliste de sokaklarda da direnmeye devam edeceğiz. Yüz yıllardır bu halkı teslim alamayanlar, bu politikalar ile asla teslim alamaz” dedi.

KHK ile ihraç edilen, işlerine geri dönme talebiyle 102 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna dikkat çeken Beştaş, Gülmen ve Özakça’nın ölüm sınırında olduğunu hatırlatarak tüm emekçilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

(Kaynak: Evrensel)