Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam ettirilmesi çağrılarına Beşir Atalay'dan yanıt geldi. Atalay, "Zaten buzdolabında demek yani tekrar bir gün çıkabilir demek. Dolayısıyla o anlam içinde saklı" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, dün TBMM’ye kayıt yaptırırken, “Çözüm süreci buzdolabından çıkarılmalı” demişti.

TBMM’de kaydını yaptıran Atalay, basın mensuplarının yeni yasama dönemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Radikal'de yer alan habere göre konuşmasında yeni anayasa vurgusu yapan Atalay, özetle şunları söyledi:

BİRİNCİ ÖNCELİK YENİ ANAYASA

İlk aylarda yapılacaklar, daha sonrası, tabii hükümetin Meclis’e o yönde getireceği yeni şeyler olacak. Herhalde en hızlı olması gerekenler ilk üç ay içinde AK Parti’nin seçimlerde vaat ettiği ve hükümetin ajandasında olan konular, bunlarla ilgili belki bazısı yasal değişiklikler, düzenlemeler gerektirebilir, sanıyorum önce onlar gelir. Ama benim Meclis’ten en fazla beklediğimi sorarsanız doğrusu 25. Dönem çok kısa sürdü ama 24. Dönem partiler arası uyum ve diyalog işbirliği beklediğimiz kadar olmadı, inşallah bu dönem daha iyi bir diyalog olur yani Genel Başkanımız hükümet kurulduktan sonra zaten burada grubu bulunan partilerin genel başkanlarıyla görüşme talebinde bulunacağını açıkladı. İnşallah o ilk başlangıç olur, ondan sonra da diğer konular ki herhalde en önceliklerden birisi de anayasa olacak. İyi bir diyalog ortamı sağlanır ve ülkemizin ihtiyacı olan anayasa ve yasal düzenlemeler kolaylıkla yapılır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

"HDP cephesinden çözüm süreci buzdolabından çıkarılmalı yönünde bazı açıklamalar var ne diyorsunuz? Obama’nın da buzdolabından çıkarılmasına yönelik bir talebi olduğuna yönelik haberler var” sorusuna Atalay, şu yanıtı verdi:

“Zaten buzdolabında demek yani tekrar bir gün çıkabilir demek. Dolayısıyla o anlam içinde saklı. Ama öncelikli konu ülkemizin her köşesinin güvenliği yani güvenlik ve kamu düzeni tam anlamıyla sağlanmalı. "