Gezi direnişi sırasında başından gaz bombası ile vurulduğu için hala uyuyan Berkin Elvan'ın yaşadığı Okmeydanı'na giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ı ellerinde yaşamını yitiren Gezi direnişçilerinin fotoğraflarıyla Halkevciler karşıladı. Topbaş'ı "Katiller" diyerek protesto eden 7 Halkevci gözaltına alındı.

Seçim çalışmaları için Kasımpaşa'ya giden İBB Başkanı Kadir Topbaş dönüşte Erdoğan'ın AKP'lilere tapu dağıtımını şova dönüştürdüğü Okmeydanı'na gitti. AKP mahalle temsilciliğinin de olduğu Piyalepaşa Mahallesi Kuzey sokağa yanında sivil ve çeviklerden oluşan polis ordusu ile giden Topbaş karşısında Halkevcileri buldu.

Topbaş tapu dağıtımı hakkında konuşma yaparken Gezi'de yaşamını yitiren direnişçilerin fotoğraflarıyla konuşmanın yapıldığı alana giden Halkevciler Topbaş'a "Katilsiniz" diye seslendi. "Hırsız Topbaş Okmeydanı'ndan defol" sloganları atan Halkevciler Topbaş'ın yanındaki polislerin ve Ak Gençlikçilerin saldırısına uğradı. 7 Halkevci gözaltına alındı. 2 ayrı akrebe bindirilen Halkevciler Kasımpaşa Kulaksız Karakolu'na götürüldü. (sendika.org)