Cumhurbaşkanı Erdoğan için, Berkin Elvan’a “terör örgütünün maşası” dediği gerekçesiyle, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma açılması talep edildi.

Berkin Elvan'ın ailesi, avukatları aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan, avukat Tarkan Özdemir imzalı beş sayfalık dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  21 Ekim 2014 tarihindeki Ombudsmanlık Sempozyumu'nda Berkin Elvan için "İstanbul’da talihsizce ölen çocuk maalesef terör örgütünün maşasıydı" dediği kullandığı belirtildi.

Erdoğan hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma başlatılması talep edildi.

Suç duyurusunun ardından İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde yapılan açıklamada anne Gülsüm Elvan konuştu. Gülsüm Elvan oğlunun ölümünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olduğunu vurguladı.

"Berkin,varsayalım ekmeğe gitmedi, varsayalım elinde sapan vardı. Taş attı, bilye attı. Bu çocuk 14 yaşındaydı. Recep Tayyip Erdoğan, sen bu suçlamayı bana getirecektin, anne babası olarak bize ceza verecektin. Normalde öyle bir yasa var. Çocuktur bu, devlet anne babaya ceza kesecek, çocuğu alıp bakacak, eğitecekti’. Benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan’dır başka kimse değil’.

Baba Sami Elvan da oğlu Berkin için, "Evet çocuktu ama doğruyu-yanlışı, iyiyi-kötüyü bilecek durumdaydı. Çünkü, biz oğlumuza helal lokma yedirdik" dedi.