Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak, bilirkişi raporuyla olaya karıştığı tespit edilen 5 polisin açık kimlik bilgilerinin bildirilmesini istedi.

ntvmsnbc’de yer alan habere göre, savcılığın 23 Eylül tarihinde yazdığı yazıda, bu polislerden birini 30 Eylül tarihinde ‘tanık’ sıfatıyla ifadesine başvurulmak üzere adliyeye çağırdığı, ancak bu polisin ifadeye gelmediği öğrenildi.

Gezi olayları sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeği kapsülü sonrası yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra da hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz, 23 Eylül tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yolladı.

Savcı Kiraz, söz konusu yazıda, daha önce bilirkişi raporu eşkalleri tespit edilen 5 polisin açık kimlikleri ve halihazırda görev yaptıkları birimin tarafına bildirilmesini istedi.

Savcı Kiraz’ın kimlikleri tespit edilecek olan polislerden birini 30 Eylül’de, ‘tanık’ sıfatıyla ifadesine başvurmak üzere adliyeye çağırdığı, ancak bu polisin henüz ifadeye gelmediği öğrenildi.