Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak, Roboski katliamına dair açıklama yaptı.
 
Albayrak, 28 Kasım 2011 tarihinde 34 Roboskili'nin TSK tarafından savaş uçaklarıyla katledilmesine ilişkin dosyanın yeniden incelenebileceğini söyledi.
 
Habertürk TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Albayrak'ın,  konuşmasının ilgili bölümü şöyle:
 
"Rusya devleti ile ilişkilerin normalleşmesi uzun yıllar bölgesel komşuluk, bugüne kadar yaşanan süreçler... Tabii buraya bir parantez açacağım. Akıncı Üssü'nde yaşananlar, havacılıkta yaşananlar bize başka soruları da açacak. Savcılarımız onları da inceleyecek.
 
“Bir Uludere konusunu, bir 24 Kasım 'uçak' konusunun da tekrar inceleneceğini düşünüyorum. Hangi anormallikler var sorusunu vatandaşımız zaten soruyor. Bu ayrı bir bahis. Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinden sonra ittifakı, ilişkilerin geliştirilmesine biz de olumlu bakıyoruz. Türkiye ve Rusya yüzlerce yıldır bölgede çok önemli ortaklıklarla ilişkilerini daha ileri düzeye taşımış iki ülke."
 
15 Temmuz darbe girişimin ardından AKP iktidarına yakın medya tarafından tutuklanan askerlerin Roboski katliamında rol oynadığı şeklinde haberler yapılmış ve katliamın sorumluluğun dönemin Başbakanı olan Erdoğan'ın ilgisi olmadığı iddia edilmişti.

(Kaynak: DİHA)