Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı" programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz" diyen Bakan Albayrak,  kamudaki tasarruf sürecinin etkin şekilde sürdürüleceğini savundu.

İhracatı arttırma hedeflerine kanalize olunacağını ifade eden Bakan Albayrak, Orta Vadeli Program'da alınacak kararları herkesin göreceğini ifade ederek kredi derecelendirme kuruluşlarının art niyetlerle bankaları hedef aldığını öne sürdü.

Albayra, “Bankalarımız çok sağlam ve güçlü bir şekilde yollarına emin adımlarla devam ediyor. Kredi kuruluşları art niyetle bankaları hedef aldı” dedi.

Albayrak'ın toplantıda yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

Ekonomimize yapılan saldırılar karşısında 'sonunda kazanacağız' dedik. Bugün dünyaya çok güçlü bir birliktelik fotoğrafı sunuyoruz.

Karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan çok daha güçlü çıkabilmek için Türkiye olarak kenetliyoruz. Türkiye'yi çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşturacağız.

Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz. Çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Hiç olmadığı kadar güçlü bir mali disiplin süreciyle ilgili adımları atmaya başladık. Kamuda başlattığımız tasarruf sürecini daha etkin şekilde sürdüreceğiz çok ama çok kararlı bir irade var bugün Türkiye'de.

Ekonomik dengelenme, sürdürülebilir ve sağlık büyüme ve daha adaletli paylaşım üzerine başlattığımız değişimi önümüzdeki dönemde göreceğiz. Mali disiplin süreciyle ilgili adımları attık.

KREDİ KURULUŞLARI ART NİYETLE BANKALARI HEDEF ALDI

Enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi ifade ettik. Cari açığı düşürme, ihracatı artırma hedeflerine kanalize olacağız. Alacağımız kararları orta vadeli programda göreceksiniz.

Sürekli teyakkuzda olmamız gereken bir süreçteyiz. 7/24 sahadayız. Dün Türkiye'de resmi tatildi... Piyasalar kapalı mı? Londra uyumuyor... E o zaman biz de uyumuyoruz.

Ekonomimizde dalgalanmalar olmaması için güçlü refleksler geliştirmek zorundayız. Özellikle banka ve reel sektörü kurdaki dalgalanmalardan zarar görmemesi için adımlar attık. Daha hızlı adımlar atmaktan çekinmiyoruz.

Bankalarımız çok sağlam ve güçlü bir şekilde yollarına emin adımlarla devam ediyor. Kredi kuruluşları art niyetle bankaları hedef aldı.

Reel sektörümüzü de sonuna kadar desteklediğimizi her yerde ifade ettik. Güçlü refleksler geliştirmek ve planları hayata geçirmek zorundayız.