Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, 2014 yerel seçimlerinde BDP'den aday olmak için BDP Van İl Örgütü'ne başvurusunu yaptı.  Üyesi olduğu parti binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaya, "Başkanlık yaptığımız 5 yıl boyunca onurumuzla hizmet ettiğimiz gibi 5 yıl daha alnımız açık bir şekilde halka hizmet etmeye hazırız" dedi.

BDP İl eş başkanları Musa İtah ve Figen Yaşar, Kaya'nın aday adaylığı başvurusunu kabul etti. Başvuruya ilişkin konuşan İtah, "Halkımız merakla soruyordu, 'Başkan Bekir Kaya tekrar aday olacak mı?' diye. Biz de halkımızı daha fazla cenderede bırakmadan açıklıyoruz. Başkan Bekir Kaya tekrar aday adaylığına başvurusunu yaptı. Bütün Van halkına hayırlı olsun" diye konuştu.  Başvurunun ardından Kaya partililer tarafından alkışlandı.

Bekir Kaya, 'KCK'ye yönelik olduğu iddiasıyla 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından  “örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklanmıştı. Kaya, 29 Mart 2013 tarihinde tahliye edildi. Halen cezaevlerinde 17 BDP’li belediye başkanı bulunuyor. (ANF)