Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çekya'nın eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'i serbest bırakmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, "Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Bu karar teröre çok net destek kararıdır" dedi.

Bozdağ’ın açıklaması şöyle:

“Bu tür kararlar hukukla izah edilemeyecek çok net siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine destek kararıdır. Türkiye için şaşırtıcı bir karar olmamıştır. Hukuka uyulsaydı iade edilmek üzere geçici tutuklanmasına karar verilirdi. Hukuk var ama hukuka uyan yok."

"Bu tür kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu konuda Türkiye'ye bakışları ve Türkiye aleyhine terör faaliyeti sürdürenlere yaklaşımları ortadadır.

"Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk vatandaşı olursa ya da Müslüman olursa o zaman onları öldürenler terör örgütü sayılmıyor mu? Bir örgütün terör örgütü olarak kabul edilebilmesi için ille de AB üyesi ülkelerin ya da ABD'nin vatandaşlarından herhangi birine zarar vermesi şart mıdır?"

SALİH MÜSLİM’DEN AÇIKLAMA

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre,  PYD eski Eş Başkanı ve TEV-DEM Dışilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, bırakıldıktan sonra Medya Haber'e gözaltına alınma sürecini değerlendirdi.

Türkiye’nin hakkında daha önce çıkardığı yakalamaya atıfta bulunan Müslim, “Hakkımda yakalama kararı daha önce çıkarılmış. Yargı yoluyla bir yakalama çıkarıldı. Mahkemeye çıkarıldık. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben başka bir ülkenin vatandaşıyım. Mahkeme de bu doğrultuda karar vererek, bıraktı” dedi.

Türkiye’deki yargı tartışmalarına göndermede bulunanan Müslim, “Efrin için en fazla Avrupa ülkelerinde görüşmeler yapıyoruz, bizi susturmaya çalışıyorlar. Başaramadılar. Avrupa’nın hukuku var, ilkeleri var, herkes TC’nin emrinde değildir. Kürt halkını susturamazlar” diye konuştu.