Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kayseri’deki bombalı araç saldırısında 14 askerin yaşamını yitirmesi sonrası, ‘aziz milletin evlatları’nın ne bugün ne de yarın ‘şehit olmakta tereddüt etmeyeceğini’ söyledi. 

Kayseri’de dün sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan er ve erbaşların olduğu halk otobüsüne yönelik bombalı saldırıda 14 asker yaşamını yitirmiş, 56 kişi de yaralanmıştı.
Saldırı sonrası twitter hesabından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘terörün arkasındaki kirli güçleri’lanetlendiğini aktardı.

Hiçbir örgütün ‘Türkiye’nin terörle mücadelesini zayıflatamayacağını’ aktaran Bozdağ, “Bu aziz milletin evlatları, bugüne kadar vatanını, milletini, devletini, dinini ve bayrağını korumak için gerektiğinde şehit veya gazi olmakta asla tereddüt göstermediği gibi bugün de yarın da gerektiğinde şehit veya gazi olmakta asla tereddüt etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bozdağ’ın bu açıklaması, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 12 Aralık’ta Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ziyaretinde söylediklerini akla getirdi.

Özhaseki, ziyarette polislere şöyle seslenmişti: “Bu vatan, bu toprak, bu ezan sesi dinmesin diye hepimiz birer şehit adayıyız. Allah nasip ederse inşallah ben de şehit olurum. İnşallah sizler de şehit olun.”