Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatlarının süreceğini açıkladı.

Bozdağ, "Kandil'e her an operasyon olabilir. Kuzey Irak'ta operasyonlar uzun süredir sürüyor. Kandil terör yuvası. TSK Kandil'e geniş kapsamlı havadan operasyonlar yaptı. İhtiyaç duyulduğu takdirde yine havadan ve gerekirse karadan operasyon yapılacaktır. Seçim var diye beklemek olmaz" dedi.

Bozdağ ayrıca Suriye'de Menbiç ile ilgili yol haritası konusunda "Çok net bir takvim var. 90 günü açık şekilde planlandı, neler ne zaman yapılacak, hepsi tespit edildi" diye konuştu.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

'SÜLEYMAN ŞAH'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRİLMİŞ BİR KONU YOK'

(Süleyman Şah Türbesi yerine taşınacak mı?) Şu anda o konu üzerinde konuşulmuş değerlendirilmiş bir konu yok. Şu an güvenli bir yerde, askerimiz koruyor. Şu an alınmış bir karar ve takvim yok.

'MUHALEFETİN TEK AMACI SEÇİMİ İKİNCİ TURA BIRAKTIRMAK'

Akşam saat 20.00, 22.00 arası seçim ilk turda biter. Araziye bakınca bunu görüyoruz. Muhalefete bakınca da bunu görüyoruz. Muhalefet ilk turda biteceğini düşünse tek aday üstünde anlaşırdı. Muhalefetin tek hedefi ikinci tura bıraktırmak. Bu iş birinci turda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın galibiyeti ile neticelenecek, bunu onlar da biliyor. Parlamentoda bir çoğunluk gayreti içindeler. Cumhurbaşkanlığı Seçiminden umudu kestiler. Tayyip Bey'in elini kolunu bağlayalım hesaplıyorlar. AK Parti ve MHP'den sisteme karşı olan hayır verdi. Ama bunların cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dır. Hayır verenlerin ciddi bir kesimi AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza vereceklerdir. Görünen köy kılavuz istemez. Ben Yozgat'ı biliyorum. Siirt'e, Erzurum'a vs. gittim. Partimize dönük yaklaşım çok iyi. 3 Kasım'dan daha olumlu bir hava görüyorum.

'İNCE BENİ ÇOK KULLANIYOR, RAHATSIZIM'

Sayın İnce beni çok kullanıyor. Umreye gittiğini söylemek için beni kullanıyor. Sayın İnce iki üç günde bir ibadetini söylüyor. Siyaset meydanında beni de rahatsız ederek kullanmasından rahatsızım. Öyle olmaması gerekir.

'MHP'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ AMA AF GÜNDEMİMİZDE YOK'

Doğu'da vatandaşın iradesini yansıtmak için önlem aldık. Her sandıkta parti temsilcileri var. Partilere her sandık sonucu link olarak veriliyor. Bir sandıkta hile olması için dört partilinin anlaşması lazım. Kim diyorsa sandıkta hile yapılıyor, yalan söylüyor. Muhalefetin bunu söylemesinin nedeni kaybetmeye bahane hazırlamak. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları var. Bu seçimden sonra da birlikteliğe devam edeceğim dedi. Devletin yönetim şekli baştan aşağı yenilecek. Büyük reformlar yapılacak. MHP'nin desteği çok önemli. MHP ile cumhur ittifakı yaptık ama partilerin söylemi aynı. MHP af konusunu ifade edebilir ama bizim af konusunda bir düşüncemiz yok.

BEDELİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusunda bir sorun olduğu belli. Şu an bunu yapabilme ihtimali yok. Yeni dönemde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Bu parlamentonun işi.