Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün İzmir'de düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 18 kişinin gözaltına alındığını ve saldırganların kimliklerinin tespit edildiğini söyledi. Bozdağ, "Saldırı talimatını terör örgütü PKK verdi" dedi.

Bekir Bozdağ, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Adliye binası önünde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Bozdağ soruşturmanın bütün boyutlarıyla yürütüldüğünü söyledi ve, "Saldırıyı yapanların kimliklerini, şu an bağlantılarının tespiti bakımından açıklamıyoruz" diye konuştu.

Bekir Bozdağ, saldırganların ağır silahlar taşıdıklarını ve içeriye girmeyi planladıklarını da söyledi. Erken davranmanın can kaybının artmasını engellediğini kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:

"Birisi terör soruşturmalarının da yürütüldüğü mahkemelerin olduğu noktada iniyor ve valiz şeklinde bir çantası var. Çantasının içinde ağır silahlar var. Diğeri aracı patlama noktasına getiriyor ama planlarını gerçekleştiremiyor."

Yaralılarla da ilgili bilgi veren Bozdağ, 9 kişinin yaralandığını, 7 kişinin tedavilerinin devam ettiğini ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi. Bozdağ yaralıların 3'ünün avukat, 2'sinin polis, 2'sinin de sivil vatandaş olduğunu da açıkladı.

Sabah saatlerinde saldırıda hayatını kaybeden polis Fethi Sekin ve katip Musa Can için cenaze töreni düzenlendi. Törene siyasetçiler, hukukçular ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Adliye binasındaki törende konuşma yapan Bakan Bozdağ hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

İzmir'deki saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, diğer saldırgan ise kaçmıştı.