Bugün Rize’ye gelerek Saadet Partisi çatısı altında bağımsız bir liste ile seçime gireceklerini kaydeden 21. Dönem Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yaklaşık 500 araçlık konvoyla karşılandığı İyidere’den Rize’ye konvoy eşliğinde gelerek Memişağa Parkında kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.

Bazı rakip parti temsilcilerinin, ‘Bekaroğlu HDP'nin adayı olsun' söylemlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Bekaoğlu ağır bir yanıt verdi. Bekaroğlu, “Buna bir atasözü ile cevap vereyim ama sonunu söyleyeyim, başını siz anlayın; …………, kervan yürür” dedi.

Saadet Partisi çatısı altında oluşturulan bağımsız bir liste ile seçime gireceklerini söyleyen Bekaroğlu, “Beni Rize tanır; 20 yıla yakın Rize’de siyaset yapıyorum, burada herkes beni tanır” dedi.

Değişik kesimlerden davet aldığını ve “Gel, Rize seni istiyor” dediklerini aktaran Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, bugüne kadar yerel siyaseti çok düşünmediğini ama ısrarlı çağrılara da duyarsız kalamadığını ifade ederek, Rize’yi temsil eden bağımsız bir liste ile seçime girmeyi kabul ettiği için Saadet Partisinin bir fedakarlık gösterdiğini ve bundan dolayı partiye müteşekkir olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar edindiği en büyük payenin Rize’yi temsil etmek olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “Ben de hiçbir şekilde sizleri üzmedim, sıkıntıya sokmadım, başınızı öne eğdirmedim” diye konuştu.

Türkiye’de olup bitenlerle, genel siyasetle ve dış politika ile de ilgili olduğunu ama buraya arkadaşlarıyla beraber Rize’ye hizmet için geldiklerini belirten Bekaroğlu, yıllardan beri Rize’nin merkez siyasetin gölgesinde kaldığını, Rizelilerin sadece sandıkta oy kullanan oy makinesi olarak görüldüğünü söyledi.

Çok farklı bir yerel siyaset anlayışı ile geldiklerini vurgulayan Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Yıllardır Rize’yi kapalı kapılar ardından yönettiler. Bundan sonra Rize’yi sizler yöneteceksiniz. Söz veriyorum, Belediye sizin olacak. Bütün meclis toplantıları naklen yayınlanacak. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Yarın nasıl bir Rize olacak, bu meydanda bile denizin kokusunu duyamıyoruz. 10 yıl sonra nasıl bir Rize istiyoruz; bunu sizlerle istişare ederek planlayacağız” dedi.

Rize’de partileri aşan, partilerden taşan bir grup olduklarını ifade eden Bekaroğlu, Saadet Partisi çatısı altında bağımsız bir liste çalışması yapacaklarını ve listeyi en kısa sürede açıklayacaklarını söyledi.

BEKAROĞLU’NA FARKLI KESİMLERDEN DESTEK

Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden Bekaroğlu’na farklı kesimlerden destek verildiği görüldü.

Bekaroğlu’nu karşılamaya gelenler arasında CHP yönetiminden istifa eden Safa Sargın ile başka partilere mensup birçok kişi yer aldı. Konuşmasını yaparken Bekaroğlu’nun arkasında yer alan Safa Sargın’ın, meclis üye listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan, Bekaroğlu’nu, Ak Parti dışında hemen her kesimden binlerce kişi dinledi.

İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Rize Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, “Bazı parti temsilcilerinin, ‘Bekaroğlu HDP’nin adayı olsun’ söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Bunlar abesle iştigal. Bir söz vardır. Ben ikinci kısmını söylüyorum: .......... Kervan yürür. Biz kervanı yürütmeye geldik. Yapacağımız iş budur. Edilen sözler sahibine aittir. Kötü sözler de edene döner. Kimseye cevap vermek durumunda değilim, vermeyeceğim de. Öyle de bir şey yok. İlgisi yok. Ben bir bağımsız ekibin adayıyım” ifadelerini kullandı.  (AjansRize)