Dün Rize’ye gelerek belediye başkanlığına adaylığını açıklayan, Saadet Partisi çatısı altında bağımsız bir liste ile seçime gireceklerini kaydeden 21. Dönem Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yaklaşık 500 araçlık konvoyla karşılandığı İyidere’den Rize’ye konvoy eşliğinde gelerek Memişağa Parkında kendisini bekleyen kalabalığa seslenmişti.

Bekaroğlu, “Bazı parti temsilcilerinin, ‘Bekaroğlu HDP’nin adayı olsun’ söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya verdiği yanıtta, “Bunlar abesle iştigal. Bir söz vardır. Ben ikinci kısmını söylüyorum: .......... Kervan yürür. Biz kervanı yürütmeye geldik. Yapacağımız iş budur. Edilen sözler sahibine aittir. Kötü sözler de edene döner. Kimseye cevap vermek durumunda değilim, vermeyeceğim de. Öyle de bir şey yok. İlgisi yok. Ben bir bağımsız ekibin adayıyım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri arasında ‘Bekaroğlu bizi mi eleştiriyor?’ diyenler oldu. Bunun üzerine Bekaroğlu’nu arayarak bilgi alan HDP üyesi Hasan Kayım Bekaroğlu’ndan sözlerinin HDP’ye yönelik olmadığı yanıtını aldı.

Hasan Kayım’ın aktardığına göre Bekaroğlu şunları ifade etti:

“Oradaki sözlerim gayet açık. Benim sözüm ‘Bekaroğlu HDP’den aday olsun’ diyenlere, HDP’ye yönelik değil. Benim nereden aday olacağım onları ilgilendirmez. Rize’ye adaylığımdan rahatsız olanlar bu tür yollara başvuracaktır. Benim sözlerim onlara yöneliktir.”