Mehmet Bekaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, Haşim Kılıç'ın söylediklerinde haklı olduğunu, ancak üslubunun yanlış olduğunu söyledi.

Bekaroğlu'nun ilgili açıklaması şöyle:

"AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın söyledikleri hepsi doğru, konuşmanın içeriğine bir itirazım yok. Ancak üslup gereksiz şekilde sertti. Üslup sorunu bir yana Kılıç'ın AYM Başkanı olarak siyasetin karşısına çıkar görüntüsü kötü anıları canlandırdı.

Kim ne derse desin bu konuşma geçmişteki konuşmalara, bürokrasinin siyasete karışma örneklerine benzetilecek. Bu da, konuşmadaki bu önemli içeriğin örtülmesini sağlayacak, Başbakan ve adamlarına "milli iradeye müdahale" iddiası imkanı verecektir. Oysa AYM Başkanı olması gerekenleri söyledi, hukuk devletinin nasıl olması gerektiğini gösterdi.

Eğer bu konuşmayı daha uygun bir üslupla yapsaydı çok daha etkili olurdu. Sert üslup ve seçilen kelimeler konuşmanın siyasete muhtıra şeklinde yorumlanmasına neden oldu. Siyasete muhtıra ise hafızamızdaki kötü izlenimleri canlandırdı; korkarım bu, yeni ve gereksiz polemiklere neden olacak. Başbakan yeni bir "milli irade düşmanı" bulacak ve bunu rahat bir şekilde siyasi malzeme haline getirecektir.

Ben gördüğümü yazdım; isteyen istediği gibi yorumlar fakat şunu belirteyim; bu konuşma uygun bir üslupla yapılsaydı daha etkili olurdu." (Demokrat haber)