Has Parti’de hareketli bir gün yaşandı. Önce Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İstanbul İl Başkanlığı'na eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu getirildi, ardından 550 istifa geldi...

HAS Parti'de yeniden yapılanma süreci başlatan Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığı'na eski milletvekili, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nu atadı. Bekaroğlu, aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı görevine de devam edecek.

"Siyaset İstanbul'dan başlar. Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da muhalefet boşluğu var" diyen Bekaroğlu, "Büyükşehirde ve ilçelerde iktidar partisi çok rahat. Kimse bir şey demiyor. Biz burada iyiye iyi, yanlışa yanlış diyeceğiz. Kentsel dönüşüm deniyor. 10 senedir niye yapmadınız. Biz bunları dile getirip, yaptıklarını ciddi şekilde denetleyeceğiz" diye konuştu.

TOPLU İSTİFA

Numan Kurtulmuş'un, İstanbul İl Başkanlığı'na Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nu ataması, partiye toplu istifalara neden oldu.

Partinin İstanbul teşkilatında içinde Yönetim Kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, bazı ilçe teşkilatlarının tamamı da olduğu yaklaşık 550 kişi istifa etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan HAS Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selçuk Karasu, "Parti içi vesayete karşı çıkan çok sayıda İstanbul Milletvekili adayı, 7 İl Başkan Yardımcısı, 30 İl Yönetim Kurulu üyesi ve Maltepe, Beyoğlu, Şile, Sarıyer, Avcılar, Bakırköy, Esenyurt teşkilat mensuplarımızın tamamı, diğer ilçelerimizdeki teşkilat mensuplarımızın da büyük bir kısmı olmak üzere yaklaşık 550 kişi partideki görevlerinden ayrılmıştır" dedi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise bürokrasinin vesayetinden yakınan siyasetçilerin, kendi partilerindeki vesayet sisteminin varlığına itiraz etmedikleri belirtildi. Açıklamada, "HAS Parti'nin bu nezaket ve zerafet siyasetinden uzaklaştığı" kaydedildi.

Açıklamada, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un ilk demokrasi zafiyetinin, İl Başkanı Abdullah Demirhan'ın yerine başka bir kişiyi ataması olduğu belirtildi. Açıklamada, "Tepkimiz Sn. Genel Başkanımızın bu tasarrufunadır" denildi.