CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın çözüm sürecinin bitmesini HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” sözüne bağlamasına tepki gösterdi.

Bekaroğlu, “Ülkenin kaderi Erdoğan’ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı’nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan’ın ‘saçmaladığını’ söylemesini bekliyoruz” dedi.

Bekaroğlu, Twitter hesabından, Yalçın Akdoğan’ın son açıklamalarıyla ilgili şunları yazdı: “Yalçın Akdoğan'ın itiraf niteliği taşıyan açıklamaları yaşadıklarımıza ışık tutuyor. Bakan'a göre HDP'nin ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sözü ‘tahrik’ niteliğindeymiş ve çözüm sürecinin bitmesinin başlangıcı olmuş. Bu kadar basit mi; bir siyasi partinin siyaseten söylediği bir söz nasıl bu kadar önemli bir süreci bitirir? Türkiye, bir insanın tahrik olması ile böylesine bir kaosun içine mi girdi, ülkenin kaderi Erdoğan'ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı'nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan'ın ‘saçmaladığını’ söylemesini bekliyoruz.”

YALÇIN AKDOĞAN: ASIL GERİLİMİ BAŞLATAN HAMLE BUYDU

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında çözüm sürecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığına feda edildiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Gerilimin arkasında, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Seni başkan yaptırtmayacağız” çıkışının olduğunu söyleyen Akdoğan, “Erdoğan’ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Peki, süreç ne olacak, bunu düşünmediler. Bile bile süreci kurban ederek girdiler.” demişti. (Radikal)