BDP il örgütünün öncülüğünde parti önünde toplanan kalabalık grup, meşale yakarak, Güres Caddesi Kızılay binası önüne kadar yürümek istedi.

Güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin vermeyen polis ile gruba öncülük eden BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan ile Belediye Başkanı Selim Sadak arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. 

Kısa süreli bir görüşmenin ardından güvenlik güçleri, ısrarla yürüyüş yapılması durumunda müdahale edeceklerini söyleyince, BDP'li grup yürüyüşten vazgeçti.

BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, parti önünde yaptığı açıklamasında, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemle çözümü konusunda hassas bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Kürt sorununun çözümünde hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde büyük bir destek ve irade olmuştur. Bu iradeyi sadece hükümetin iradesi olarak görme yaklaşımı ters ve yanlış bir yaklaşımdır. Unutulmamalıdır ki Sayın Öcalan'ın burada aldığı misyon ve rol 3 aşama olarak ifade edilmiştir. Birinci aşama tamamlandı. Hükümet sorunun çözümü anlamında halen kamuoyuna güven verici somut adımlar atmış değildir. Hükümetin demokratik siyaset önündeki engelleri kaldırmasının zamanıdır. Bunu ancak hükümet yapacaktır. 14 yıl boyunca tecrit altında tutulan Öcalan'ın sağlık koşulları bağımsız doktorlar tarafından yapılmalıdır" dedi.

Gelinen noktada yaşanan süreci değerlendiren Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, "Öcalan'ın sağlık sorunlarının çözümü, Rojava'da yaşananların çözümü sadece BDP'lilerin görevi değildir. Barıştan yana olan, savaş rantına karşı olan herkesin görevidir. Çünkü aldığımız dersler, yediğimiz copları sadece çocuklarımız için yapmıyoruz, polis çocuklarının özgür yaşaması için de yapıyoruz. Halkın sesi, Hakk'ın sesidir, halklar nasıl taleplerine cevap veremeyen Ortadoğu'daki liderleri devirdiyse, bugün bu taleplere cevap veremeyenlere de karşı gelecekler. Bu amaçla hükümetin çok acil olarak adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Toplanan grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Haberler.com)