Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Belediyesi Eş Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz ile beraberindeki partililer geçici köy korucularının kulübelerini ve jandarma karakolunu ziyaret etti.

Zeki Dara’nın Yüksekova Haber’de yer alan haberine göre, BDP’liler ilk olarak Hakkari-Van Karayolu’nda yol boyu nöbet tutan korucu kulübelerini ziyaret etti.

Köy korucularıyla bir süre sohbet eden BDP Hakkari Belediye eş başkan adayı Hatipoğlu, yerel seçimlerin Kürt halkı için bir referandum niteliği taşıdığını belirterek, bu süreçte barış isteyen herkesin BDP’den yana oy kullanılmasını istedi ve ekledi: “Yıllardır süren savaş Hakkari’de halkı yoksullaştırdı. Bu seçimin barışa atılacak adımda önemli bir yeri var.”

BDPliler daha sonra, Hakkari-Van karayolunun 40. kilometresindeki Yeni Köprü Jandarma Karakolu’nda görev yapan askerlerin yanına gitti.

Karakolda askerlerle konuşan Hatipoğlu, başlatılan barış süreci ile birlikte bir yıla yakındır akan kanın durduğunu, cenazelerin gelmediğini belirterek, askerlerin de bu sürece destek olması adına 30 Mart seçimlerinde BDP'den yana oy kullanmalarını istedi.

Hatipoğlu, “Eğer bir daha cenazelerin gelmesini istemiyorsak, savaş istemiyorsak o zaman barış için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Barış adına herkesin destek olması gerekiyor" dedi.