Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçileceğini açıklamasının ardından bugün (27 Kasım 2012) Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı’na dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili fezleke gönderildi.

Fezlekede aralarında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk’un da bulunduğu 10 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'de twitterdan şöyle dedi: "Fezlekeler" tartışılacaksa, ilk sıralarda bekleyen Tayyip Erdoğan hakkındaki "dolandırıcılık" fezlekesiyle başlamak hakkaniyete uygun olur.

10 VEKİLİN 15’ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

BDP’li milletvekillerinin Şemdinli’de 17 Ağustos’ta yollarını kesen PKK’lilerle kucaklaşma görüntülerinin ardından vekillere yönelik soruşturma başlatılmıştı. Özel Yetkili Van Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan fezleke de BDP’li vekillerin “terör örgütüne üyelik” suçu işlediği iddia edilmişti. Fezlekelerde 10 vekilin 15’er yıla kadar hapsi isteniyor.

“DOKUNULMAZLIKLARI KALKSA DA VEKİLLİKLERİ DÜŞMEYECEK”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı BDP'lilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM'ye sunulmasına ilişkin, ''Eğer dokunulmazlıkları kaldırılırsa milletvekilliği düşmeyecek. Yargılama ve soruşturma engelleri kalkacak. Bu durum milletvekillerinin yasama faaliyetlerini engellemeyecek'' dedi.