Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen BDP Eş Başkanları Demirtaş ve Kışanak, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı Gül Meclis'e dönüş kararımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi" dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Meclis’i boykot kararının sona erdirilmesinin ardından gerçekleşen görüşmeye ilişkin BDP Lideri Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eylül ayında Cumhurbaşkanı Gül’ün BDP’nin randevu talebini kabul etmemesine gerekçe olarak programının yoğunluğunu gösteren Demirtaş, partilerinin 2. Olağan Genel Kurulu sonrası yeniden randevu talep ettiklerini ve bu talebin bugün görüşmenin yapılması yönünde kabul edildiğini söyledi.

Demirtaş görüşmede, Cumhurbaşkanı ile yeni döneme ilişkin istişarede bulunduklarını belirterek, "Partimizin kongresi sonrası özellikle Türkiye’de zorlu bir siyasal sürecin içerisine girdiğimizi düşündüğümüz için cumhurbaşkanımıza bu döneme dair görüşlerimizi ve düşüncelerimizi ilettik. Kendileri de bizi dinlediler. Biliyorsunuz 1 Ekim’de Meclis açılıyor. Bizler de dün Diyarbakır’da yaptığımız grup toplantısında Meclis’e çalışmalara katılma yönündeki kararımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu vesile ile meclis çalışmalarına ilişkin olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız almış olduğumuz karardan memnun olduklarını ve bu kararı olumlu bulduklarını belirttiler. Bu şekilde karşılıklı olarak sürece dair görüşlerimizi paylaştık" diye konuştu.

YEMİN SORUSU
BDP Eş Başkanı Demirtaş’a basın mensuplarının "1 Ekim’de Meclis’te olacaksınız ancak yemin etmeyeceğinize dair görüşler var yemin edecek misiniz?" sorusunu "Böyle bir tartışma yok arkadaşlar. Bu bizim açımızdan Meclis’e dönme meselesi çalışma için dönme meselesidir. Yoksa yemin etmeyeceğiz veya çalışmalara katılmayacağız gibi bir tartışmayı yapmamak lazım. 1 Ekim’de Meclis açılışında da olacağız, gündem uygun olursa arkadaşlarla birlikte yemini de gerçekleştirip çalışmalara başlayacağız" şeklinde yanıtladı.

ÇİÇEK VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLECEK
BDP Eş Başkanı Demirtaş, yarın Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le yapılacak görüşmeyi anımsatarak, saat 16.30’da da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin ise görüşlerini görüşmelerden sonra açıklayacaklarını dile getirdi. (NTVMSNBC)