BDP milletvekilleri Ankara Gür Kent Hotel Aspendos Salonu'nda düzenlenen törenle, HDP'ye katıldı.

Toplantıya HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, BDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gultan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Toplantıda konuşan Demirtaş, BDP'nin HDP'ye katılması ve önümüzdeki döneme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Daha güçlü bir oluşumla politik alanda ezilen tüm halklar için cevap olacaklarını dile getiren Demirtaş, şunları ifade etti: "2011 yılında bunun başlangıcını yapmıştık. Seçmenlerimize ve halkımıza söz vermiştik ve şimdi bu sözü yerine getiriyoruz. Bütün ezilenlerin ortak sesi olmak zorundayız. Güçlü bir halk iktidarı oluşturmanın zamanı gelmiştir. Bu gücü resmileştiriyoruz." BDP'nin yeni bir formatla çalışmalarını yürüteceğini ve yarından itibaren parlamentoda ise HDP olarak çalışmaya başlayacakları belirten Demirtaş, "HDP'nin lokomotif gücü sol güçler olacak. Türkiye toplumunun farklılıklarını kucaklayacak. 2015 seçimlerine bu anlayış ile yürüyeceğiz. AKP-CHP ikilemine, 90 yıllık iktidar savaşına biz son vereceğiz. HDP olarak kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise, 35 yıllık mücadele ile bugünlere geldiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu mücadele sonucu Kürtlerin inkarı ortadan kalktı ama hakları henüz verilmedi. Kürtlerin haklarının kabul edilmesi gerekir. Ortak mücadele ile özgürlüklere kavuşabilir ve haklarımızı alabiliriz. Kürtler sadece Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da halklarla birlikte adalet ve eşitlik için mücadele ediyor. Diyarbakır, Kürdistan'ın başkentidir, Mardin ise Mezopotamya'nın başkentidir. Arkadaşlarımızı Mardin'de görmek istiyorum."

BDP'li milletvekillerine HDP'li milletvekilleri tarafından HDP rozetleri takıldı.